Dobova v končnici premagala Ormož

Po zmagi nad SVIŠem so se rokometaši Dobove tokrat dopravili na gostovanje v Veliko Nedeljo k ekipi Jeruzalem Ormoža. Ormožani pa so v prejšnjem krogu morali priznati premoč novomeške Krke.


Tekmo so nekoliko boljše odprli dobovski rokometaši in si že v uvodnih minutah priigrali dva zadetka prednosti, 0 : 2. S čvrsto obrambo in natančno izpeljanimi akcijami so svojo prednost uspešno držali vse do 11.minute tekme, ko so jih Ormožani ujeli na izenačenje. Za 6 : 6 je zadel David Bogadi. Pri Dobovčanih so se začele pojavljati napake; izgubljene žoge in nenatančnost pri strelih iz razdalje, jih je pripeljalo do tega, da so se na odmor odpravili z zadetkom zaostanka, 19 : 18.

Drugi polčas so odlično začeli domači rokometaši. Po štirih zaporednih zadetkih so si do 35.minute tekme že uspeli priigrati pet zadetkov prednosti, 25 : 20. v 46.minuti so se jim gostje sicer uspeli približati na dva zadetka zaostanka, za 29 : 27 je zadel Dorian Markušić, in tehtnica se je nekoliko prevesila na gostujočo stran. Po napeti končnici so na koncu slavili gostujoči rokometaši,  35 : 36.

Pri domačih je bil z dvanajstimi zadetki najboljši strelec Bojan Čudič, pri gostih je 9-krat zadel Lucian Bura.

RK Jeruzalem Ormož : MRD Dobova 35 : 36 (19 : 18)

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 3, Šoštarič 1, Čudič 12(4), Žuran 8, Hebar G., Hebar M. 3, Šulek, Kocbek 3, Balent, Niedorfer, Kosi 3, Mesarić 2, Ciglar, Toplak, Horvat, Zemljič

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(4)

MRD Dobova: Delič, Markušič 6, Rožman, Kovacs 1, Leben, Baznik, Polutnik, Humek, Bura 9, Jazbec, Krnc, Šušnjara 1, Kunst 4, Sintič 6(1), Hotko 4, Novak 5(1)

Trener: Damjan Radanovič

Izključitve: 18minut

7-metrovke: 2(2)

Foto: MRD Dobova

Komentarji