SENZACIJA: RK SVIŠ Ivančna Gorica premagal RD Koper

V osnovnošolski dvorani Stična sta se pomerila domača ekipa SVIŠa iz Ivančne Gorice in gostje iz Kopra. V prejšnjem krogu so Goričani le za las ušli zmagi proti ekipi Dobove, Koprčani pa so po boljšem drugem polčasu v domači Bonifiki premagali ekipo Dola.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši in že v uvodnih minutah tekme povedli za dva zadetka, 4 : 2. Koprčanom v napadu ni steklo, v vratih pa je bil tokrat odlično razpoložen domači vratar Domen Škorc, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov. Gostitelji so bili v rahli rezultatski prednosti vse do izteka polčasa, ko je gostom, ob zadetku Marka Matijaševića, uspelo izenačiti, 12 : 12.

Drugi polčas so rokometaši SVIŠa nadaljevali v hitrem ritmu, Koprčane so skozi celotni polčas držali v rahli rezultatski prednosti. Izgubljene žoge in nekaj tehničnih napak je bilo prisotnih na obeh straneh, kar priča tudi sam rezultat. Sicer nekoliko bolj razpoloženi koprski vratarji niso bili dovolj za visoko vodstvo Kopra. Napet drugi polčas je na koncu prinesel zmago domače ekipe, 27 : 26.

RK SVIŠ Ivančna Gorica: RD Koper 27 : 26 (12 : 12)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 3, Zafran 1, Fink, Tekavčič, Hrovat 2, Stopar 8, Škorc 1, Košir Matej 3(1), Pirnat 4, Kutnar, Krabonja 5, Vencelj, Košir M., Košir D., Vidmar, Ropič

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(4)

RD Koper: Haseljić, Makuc, Dolenc, Krečič 7, Matijašević 5, Konjevič, Postogna, Moljk, Muminović, Smolnik 6(3), Sokolič, Zugan, Marić 2, Planinc 3, Stopar, Bratkovič 3

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(4)

Komentarji