Celjani premočni za Dolane

Po nekoliko slabši predstavi na zadnjih dveh tekmah (najprej v državnem prvenstvu izgubili proti ekipi Trima iz Trebnjega, nato pa še v Ligi prvakov) se Celjani tokrat gostili predzadnjo ekipo lestvice, ekipo Dola TKI Hrastnik. Dolani so v primerjavi s Celjani v prejšnjih tekmah pokazali ravno nasprotno. V 16.krogu so v domači Dolanki ugnali ekipo Dobove, v 17.krogu pa so z odlično predstavo na koncu vseeno morali priznati premoč Kopra.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši in si po dveh zaporednih zadetkih priigrali minimalno prednost. Z odlično izpeljanimi akcijami so uspešno nadigravali ekipo Dola in svojo prednost iz minute v minuto še povečevali. Že v 9.minuti tekme, ob rezultatu 7 : 3, je moral odreagirati gostujoči strateg Aleš Sirk. Z nekaj taktičnimi napotki je poskušal zmotivirati svoje fante. Vendar pa minuta odmora ni obrodila sadove. Celjani so še naprej uspešno polnilo dolsko mrežo. Na polčas so s prednostjo enajstih zadetkov odšli domači rokometaši, 25 : 14.

Tudi drugi polčas so odločno začeli domači rokometaši in si že v samem začetku priigrali dodatnih nekaj golov prednosti. V drugi polovici polčasa se je gostujoči strateg odločil za menjavo vratarja. V vrata je stopil Žiga Seme. Vendar pa je bila sama razlika že previsoka za morebiten preobrat. Končni rezultat v Zlatorogu je bil 45 : 31.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najbolj natančen Gal Marguč, pri gostih je 10-krat zadel Matic Grušovnik.

Celjane v naslednjem krogu ponovno čaka domača tekma. Tokrat bodo gostili ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice. Dolani pa v naslednjem krogu odhajaj na gostovanje v Maribor.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Dol TKI Hrastnik 45 : 31(25 : 14)

RK Celje Pivovarna Laško: Jurečič 3, Kljun 3, Rakita 3, Razgor, Ovniček 5(4), Marguč 7, Šarac 5, Nenadić 5, Pajntar, Accambray 1, Ferlin, Kodrin 4, Horžen 4, Makuc 4, Anic 1, Bećiri

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(5)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 1(1), Ajdari 5(2), Grušovnik 10, Pintar 2(2), Gospodarič 1, Hribšek 1, Cigler 2(1), Ramič, Ribič 4, Jakopič 4, Simončič, Nunčič, Koprivc 1

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 6(7)

Foto: FB/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji