Trebanjci le še korak od najboljših 6

Po remiju s Koprom in nato presenetljiva zmaga nad Celjem, so Trebanjci sedaj vknjižili še en remi. Tokrat so v domači dvorani remizirali z rokometaši mariborskega Branika ter tako ostali le še korak oddaljeni od najboljših šest; od elite, ki vodi v končnico za prvaka.


Tekma se je začela zelo izenačeno, ampak so trebanjci kmalu pokazali voljo in željo po zmagi. V 8.minuti tekme so ob zadetku Matica Kotarja povedli za dva zadetka, 4 : 2.Svojo priigrano prednost so uspešno držali vse do 22.minute polčasa, ko so Mariborčani po delnem izzidu 0 : 3 tekmo obrnili sebi v prid. Za 7 : 10 je zadel Andris Celminš. Svojo prednost so gostje uspešno držali do izteka polčasa ter se na odmor odpravili s tremi zadetki prednost, 11 : 14.

Drugi polčas so agresivno začeli mariborski rokometaši. Groba igra v obrambi ter lepo izpeljane akcije so jih pripeljala do vodstva petih zadetkov zadetkov, 44.minuta, 17 : 22, ki so jih uspešno držali vse do končnice tekme. Vendar pa je grobost terjala svoj davek. Po izključitvi Juliana Ernesta Jerebie in Uroša Štumpfla si je, zaradi grobega prekrška, rdeči karton prislužil še Andraž Velkavrh, so imeli Trebanjci priložnost, da ujamejo Mariborčane. Po razburljivi končnici smo na koncu videli delitev točk. Končni rezultat je bil 28 : 28.

Pri domačih je bil s trinajstimi zadetki najbolj natančen Gal Cirar, pri gostih je 6-krat zadel Filip Jerenec, 5-krat pa Marin Buneta.

V naslednjem krogu Trebanjce čaka gostovanje pri ekipi Rika Ribnice, Mariborčani pa bodo gostili ekipo Dola.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor Branik 28 : 28 (11 : 14)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 5, Seferović, Dobovičnik, Kotar Matic 2, Kotar Miha, Kotar Marko, Udovič, Sašek 1, Majzelj, Redek, Brana, Bojanić 2, Grbič, Grandovec , Cirar 13(6), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 4minute

7-metrvoke: 6(6)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 2, Planinšek, Celminš 4, Marušič 3, Sok Simonič, Jerenec 6, Velkavrh 1, Ranevski 1, Budja, Jerebe 2, Golik 3, Bogunović, Buneta 5, Štumpfl 1

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 8minut

7-metrovke: /

Diskvalifikacija: Andraž Velkavrh, 37.minuta

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji