Dobovčani se po dolgem času veselijo novih dveh točk

Po dolgem času so se rokometaši Dobove znova veselili dveh točk. Zmaga proti Trimu je bila več kot potrebna! Domači rokometaši so narekovali tempo skozi celo igro, Trebanjce so cel čas držali v rezultatski prednosti.


V napadu so začeli Dobovčani in takoj povedli. Po nekaj uvodnih napakah so se zbrali in začeli polniti nasprotnikovo mrežo. Odlično pa je svoje delo opravil tudi Tilen Leben, ki je obranil dva protinapada zapored in tako dvignil svoje soigralce in navijače. Dobovčani so v napadu, Lebnove obrambe izkoristili in povedli z razliko +3 ter nasprotnega trenerja Benjamina Teraša prisilili v minuto odmora. Slednji je nekoiliko porušil nalet domače ekipe, vendar ne za dolgo. Z močno igro in trdno obrambo so Dobovčani prednost 3 zadetkov pripeljali do konca prvega polčasa in se v garderobe odpravili z rezultatom 15:12.

Drugi polčas so domači rokometaši začeli v enakem ritmu kot prvega. Trebanjski vratar Urbič tokrat ni bil razpoložen in Trimo je v 47. minuti zamenjal vratarja. Vendar pa jim ni pomagalo niti to. Dobovčani so uspešno zabijali, Leben pa je na drugi strani držal zaklenjena vrata. V zadnjih petih minutah pa je zmaga skoraj ušla po zlu. V 58. minuti je bil izključen Hotko in skoraj do konca tekme so bili Dobovčani z igralcem manj. Urh Brana je nekaj strelov sicer obranil, njegovi soigralci pa so na drugi strani zadeli. V zadnjih minutah tekme se je Trebanjcem uspelo približati le na zadetek zaostanka. Po obranjenem strelu Sintiča, je Dobovičnik v napadu izgubil žogo in domači so to morali iskoristiti. Počasi so se vrnili in s prodorom Markušića zadeli za zmago z rezultatom 28:26.

 MRD Dobova: Dular, Markušić 3, Leben, Kučič 2, Polutnik, Gerjovič, Bura 8, Jazbec 1, Zavodnik, Mladkovič, Krnc, Šušnjara 3, Kunst 1, Sintič 4, Hotko 3, Novak 3

Trener; Sandi Markl

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 1/1

RK Trimo Trebnje:Cvetko 2, Seferović 2, Dobovičnik 4, Kotar Matic 2,Kotar Miha 2, Kotar Matko, Udovič 2, Sašek 1, Redek, Brana, Bojanić 1, Grbič, Horžen, Grandovec 5, Cirar 5, Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 3/3

Pripravila: Larisa Vogrinc

Foto: MRD Dobova

Komentarji