V Kopru padlo Gorenje Velenje

V 15.krogu 1.NLB lige sta se v Areni Bonifiki pomerila domača ekipa Kopra in Gorenja Velenja. V prvem medsebojnem obračunu sezone so Koprčani po napetih 60.minutah na koncu bili le za zadetek prekratki. Tokrat pa je bila igra popolnoma na strani koprskega moštva. Prikazali so borbeno igro v obrambi in natančnost v samem napadu ter zanesljivo ugnali nasprotnika.


Tekmo so sicer nekoliko boljše začeli gostujoči rokometaši, ki so že v uvodnih minutah s tremi zaporednimi zadetki povedli za 0 : 3. Uvodne črne minute je prekinil Nino Grznetič. Velenjčani so uspešno narekovali temo igre vse do 17.minute tekme, ko so jih Kopčani, ob zadetku Roka Marića, ujeli na izenačenje, 8 : 8. Domači se odlično prijeli v obrambi in gostom niso pustili do lahkih zadetkov. Dolgi napadi velenjske ekipe jih niso zmedli, njihove izgubljene žoge in zapravljene napade pa so odlično izkoristili. V 25.minuti so po delnem izzidu 6 : 0 prišli do vodstva šetsih zadetkov, 16 : 10. Z minuto odmora je odreagiral gostujoči trener Zoran Jovičić. Vendar pa so Koprčani do konca polčasa nadaljevali svoj tempo igre in se na odmor odpravili s prednostjo petih zadetkov, 17 : 12.

V drugi polčas so se domači rokometaši ponovno vrnili nekoliko v krču in dopustili gostom, da so jih v 43.minute tekme ulovili na izenačenje, 18 : 18. Hitro je odreagiral tudi domači trener Uroš Rapotec. Z dobrimi napotki in odlično taktiko, ki so se je fantje držali do potankosti, so Velenjčanom ponovno uspeli pobegniti za tri zadetke, 45.minuta, 21 : 18. Svojo minimalno prednost so domači igralci uspešno držali vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Končni rezultat v Areni Bonifika je bil 25 : 24.

Tudi tokrat je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Nino Grzentič, 4-krat je zadel Nejc Planinc. Pri gostih je bil z devetimi zadetki je bil najbolj natančen Matic Verdinek, 6-krat je zadel Aleks Kavčič.

Rokometaše zadj čaka kratek odmor, tekmovalna sezona se ponovno začenja v začetku februarja.

RD Koper: RK Gorenje Velenje 25 : 24 (17 : 12)

RD Koper: Haseljić 1, Dolenc, Grzentič 6, Krečič 3, Matijaševič 2, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 1, Sokolič 2, Guček 1, Zugan 3, Marić 2, Planinc 4(1), Stopar

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 1(1)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 1, Matanović 1, Logar, Levc, Stojnič 4, Vujović, Miklavčič, Verdinek 9(1), Grmšek, Taletovič, Kavčič M., Kavčič A. 6(3), Kete

Trener: Zoran Jovičić

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(5)

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji