Ormožani do pomembnih točk

V Veliki Nedelji sta se v 15.krogu državnega prvenstva pomerila domača ekipa Jeruzalema iz Ormoža in gostje SVIŠa iz Ivančne Gorice. Po nekoliko slabšem začetku so se Ormožani nato le zbrali in zanesljivo ugnali nasprotnika.


Tekmo so domači rokometaši začeli nekoliko v krču in so dopustili gostom do lahkih zadetkov. V 9.minuti so si Goričani, ob zadetku Timoteja Kneza, uspeli priigrati tri zadetke prednosti, 3 : 6. Vendar pa so Ormožani hitro odgovorili in po delnem izzidu 3 : 0 izenačili, 6 : 6. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol, minimalno rezultatsko prednost so si uspeli priigrati gostujoči rokometaši. V 17.minuti polčasa pa je se tehtnica prevesila na domačo stran. Po treh zaporednih zadetkih domače ekipe, 13 : 10, je bil gostujoči trener Aleksander Polak primoran vzeti minuto odmora. Ob izteku polčasa, 27.minuta, so se Goričani Ormožanom ponovno približali na izenačenje, 14 : 14. Vendar pa so Ormožani ponovno po treh zaporednih zadetkih na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov, 17 : 14.

V drugi polčas so se gostje vrnili nekoliko bolj agresivno in zbrano. Do 41.minute tekme so se Ormožanom ponovno uspeli približati na izenačenje, 20 : 20. Vendar pa domači rokometaši tokrat niso popustili. V Veliki Nedelji so pokazali in dokazali, da jih še ne smemo odpisati. Tekmo so uspešno pripeljali do konca in koledarsko leto zaključili z zmago, ki je bila res že nujno potrebna. Končni izzid je bil 29 : 27.

Pri domačih je bil z 11 zadetki najuspešnejši Rok Žuran,8-krat je zadel Tilen Kosi. Pri gostih je bil z devetimi zadetki najbolj natančen Matic Košir, 5-krat je zadel Simon Stopar.

RK Jeruzalem Ormož : RK SVIŠ Ivančna Gorica 29 : 27 (17 : 14)

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 3, Šoštarič, Čudič, Žuran 11, Horvat, Hebar 1, Šulek, Kocbek 2, Balent, Kosi 8(4), Ozmec 2, Zemljič, Mesarić 2, Toplak, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(5)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 4, Zafran 2, Fink, Grojzdek, Tekavčič, Hrovat, Stopar 5, Škorc, Košir Matej 1, Pirnat, Krabonja 4, Željko 1, Vencelj, Košir Matic 9(3), Košir Domen, Vidmar 1

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 5minut

7-metrovke: 3(3)

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji