Točki tudi za Mariborčane

Po napetem dvoboju v dvorani Tabor, po izmenjavanju vodstva ene in druge ekipe so na koncu le slavili domači rokometaši.


Dvoboj v Taboru se je začel zelo izenačeno. Sprva so bili v rahli rezultatski prednosti domači rokometaši, nato pa so pobudo prevzeli gostje. Najvišjo prednost polčasa so si uspeli priigrati gostje, ko so v 20.minuti, ob zadetku Aljaža Jesenka, povedli za +4, 5 : 9. Vendar pa Mariborčani niso dolgo odlašali in že do 25.minute izenačili. Ponovno se je nadeljevala izenačena igra gol za gol. Na odmor sta se ekipi odpravili poravnano, 13 : 13.

Po nekaj uvodnih napakah domače ekipe ob začetku drugega polčasa, je bil na drugi strani na pravem mestu Marin Đurica, ki je na koncu zbral kar 16 obramb. Mariborčani so tako uspeli držati prednost zadetka ali dveh. V 45.minuti tekme so se Škofjeločani ponovno uspeli približati na izenačenje, 19 : 19. Vendar pa se Mariborčani niso predali, še naprej so narekovali svoj tempo igre. V 55.minuti tekme so si domači rokometaši uspeli priigrati že štiri zadetke prednosti, 24 : 20. Hitro je odreagiral gostujoči strateg Robert Beguš. Ampak tudi ta minuta odmora ni zadostovala, da bi Škofjeločani obrnili tekmo v svojo korist. Točki sta ostali v Taboru, 26 : 24.

S šestimi zadetki sta bila pri domačih najbolj natančna Filip Jerenec in Matija Golik. Pri gostih je 6-krat zadel Grega Jamnik, 5-krat pa Matija Vrbinc in Aljaž Jesenko.

RK Maribor Branik : RD Urbanscape Loka 26 : 24 (13 : 13)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 1, Planinšek, Pungartnik, Celminš 1, Marušič 2, Simonič, Jerenec 6, Velkavrh 1, Ranevski, Budja, Jerebie 2, Golik 6(2), Buneta 3, Štumpfl 4

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(3)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 5, Šibanc 1(1), Gartner, Dolenc, Jamnik 6(2), Juričan, Bradeško, Mali, Pipp, Bergant 1, Jesenko 5(1), Bogdanič-Jenko 4, Klemenčič, Dobaj, Marinović 2

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(7)

Foto: FB/RK Maribor Branik

Komentarji