Dobovčani v trdem obračunu do zmage pri Slovanu

Na Kodeljevem v 12. krogu državnega prvenstva sta se pomerila Slovan in Dobova. Po izenačenem prvem polčasu so Dobovčani nato strli odpor Slovana in prišli do zmage.


RD LL Grosist Slovan : RK Dobova 20:23 (11:11)
Soršak 6, Tufegdžić 4; Nešić 6, Latković in Šukić 4

Po uvodnem vodstvu Slovana so nato Dobovčani na krilih Mirka Latkovića povedli z rezultatom 3:6. Po 20 minutah igre so gostje ušli že na 5 zadetkov prednosti (5:10).

Pri domačih je bil razpoložen Davor Čaušević. V zaključku polčasa so se približali na minimalni zaostanek (10:11). Na odmor pa sta ekipi odšli z izenačenim rezultatom 11:11.

Ljubljančani so slabo krenili v drugi del srečanja. Za dosego zadetka so potrebovali kar 10 minut, ko je najstrožjo kazen uspešno pospravil Aleksa Tufegdžić (12:14). Rokometaši Dobove so bili nato deležni številnih izključitev, toda kljub temu domači niso uspeli povesti.

V zadnjih 5 minut sta se moštvi podali z rezultatom 19:20. Sledila je dramatična končnica. Zadetek Ignjata Nešića minuto pred koncem je pokopal še zadnje dvome o zmagovalcu, saj so Dobovčani s tem ušli na 3 gole prednosti (20:23). To je bil tudi končni rezultat. Za najboljšega posameznika obračuna je bil izbran vratar Jernej Mlakar, ki je zbral 9 obramb.

Komentarji