Dol in Brežice po zmagi na zaostalih tekmah do uvrstitve v ligo za prvaka, Rudar do zmage brez tekme

Ponovno je bilo pestro dogajanje tudi v 1.B ligi. Na sporedu so bile zaostale tekme. Na zaostali tekmi 6. kroga sta se pomerila RK Dol TKI Hrastnik in RK Grosuplje. V zaostali tekmi 3. kroga sta moči merila RD Alples Železniki in RK Brežice. Zaostalo tekmo 4. kroga bi morala odigrati tudi ekipi RD Rudar in RK Črnomelj. Črnomeljčani se tekme niso udeležili zato je bila tekma z rezultatom 10:0 registrirana v prid rokometašev Rudarja.


RK DOL TKI HRASTNIK : RK GROSUPLJE  29:25 (15:14)
Brilej 8, Moljk 7; Lukan 6, Zafran in Slemenjak po 5

Prva polovica prvega polčasa je minila v zelo izenačenem boju, saj smo videli veliko menjavanja v vodstvu kjer si nobena izmed ekip ni priigrala omembe večje prednosti. Kot prvi so si dva gola prednosti (8:6) priigrali igralci gola v 19. minuti. Pri tem pa se domači niso ustavili, saj so prednost v 24. minuti povišali še za en gol (11:8). Do konca polčasa so gostje rezultat uspeli poravnati na 14:14, a so na odmor s prednostjo zadetka vseeno odšli gostitelji, ki so v zadnjem napadu v prvem polčasu po zadetku Klemna Brileja povedli s 15:14. V drugi polčas so bolje vstopili gostje, ki so z dvema hitrima zadetkoma ponovno povedli (15:16), a so igralci Dola stvari hitro postavili na svoje mesto. Priigrali so si dva gola prednosti (18:16). Prednost dveh zadetkov so držali vse do zadnjih desetih minut, nato pa so si prednost povišali na tri gole (24:21). Od tu naprej pa so Dolani le še stopnjevali in v zadnjih 5. minuti vstopili s prav toliko goli prednosti (27:22). Rokometaši Dola so na koncu slavili z rezultatom 29:25 in si tako zagotovili mesto v ligi za prvaka.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK BREŽICE  28:33 (10:16)
Berce 10, Tušek in Strehar po 6; Koprivc 12, Kučič 6

Brežičani so hitro dali vedeti, da jih danes zanima le zmaga. V 6. minuti so povedli z 1:4. A domačini se niso predali in v 10. minuti rezultati izenačili na 5:5. Igralci Brežic so ponovno prišli na dva gola prednosti (5:7), ki so jih držali vse do zadnjih desetih minut prvega dela igre. Gostje so v 21. minuti prednost dvignili na štiri gole (7:11). Brežičani, ki so bili v naletu so visok nivo igre ohranjali vse do konca polčasa in tako na odmor odšli s šestimi goli prednosti (10:16). Tako kot so končali prvega so gostje odprli tudi drugi polčas. V 33. minuti so vodili že z devetimi goli prednosti (11:20). Igralci Brežic so nadzorovali drugi polčas. Domačini so se nekajkrat približali na pet zadetkov, a to ni bilo dovolj za preobrat. V 57. minuti pa so igralci Železnikov prišli le še na tri gole zaostanka. Brežičani večjega presenečenja do konca srečanja niso dopustili ter slavili z rezultatom 28:33. Ekipa Brežic se je po sinočnji zmagi tako kot ekipa Dola zagotovila mesto v ligi za prvaka.

RD RUDAR : RK ČRNOMELJ  10:0

Kot smo omenili že v uvodu je bila tekma registrirana z 10:0 v korist igralcev Rudarja, saj so ekipa Črnomlja ni udeležila tekma. Ekipa Rudarja bo zagotovo igrala v ligi za obstanek, kako bo prvenstvo nadaljevala ekipa Črnomlja, če ga sploh bo za zdaj še ni znano.

FOTO: RD Alples Železniki

Komentarji