Dolenec: “Vsaka tekma je za nas finale”

Odzivi po zmagi Slovenije nad Iranom.


Uroš Zorman, selektor Slovenije: “Dosegli smo načrtovano zmago. Tekmo smo nadzorovali od samega začetka, odigrali smo jo na visoki ravni in z velikim številom igralcev. Najbolj pomembno je, da se ni nihče poškodoval. Kar smo načrtovali pred tekmo, smo tudi dobili.”

 

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: “Tekmo smo vzeli zelo resno. Na današnji tekmi se je videl novi obraz Slovenije, o katerem govorimo od začetka priprav za SP. Vsaka tekma je za nas finale, na vsaki od njih pa želimo pustiti vse naše najboljše na igrišču. Kot kapetana reprezentance me to zelo veseli, že čez dva dni pa je pred nami nova ‘finalna tekma’ proti Španiji.”

 

Domen Makuc, reprezentant Slovenije: “V tekmo smo šli kot na vse dosedanje na letošnjem svetovnem prvenstvu. Igrali smo 100-odstotno, naše ‘glave’ se bile vselej na pravem mestu, tudi v obrambi smo bili zelo bojeviti in nepopustljivi. To nam je prineslo lahke gole iz nasprotnih napadov. Tako moramo igrati tudi v nadaljevanju turnirja, granitno v obrambi, hitro in učinkovito v napadu. Upam, da bomo že na naslednji tekmi naredili korak naprej v naši igri.”

 

Komentarji