Dolenjci, Korošci in Štajerci so pripravljeni na evropske podvige

Tri slovenske ekipe bodo ta teden zaigrale v drugem delu Evropskega pokala. Slovenj Gradec se je odpravil v Naerbo na Norveško, Velenjčani bodo doma gostili avstrijski Bregenz, Ribnica pa bo v domači dvorani zaigrala proti Boracu iz Banja Luke.


V Ligi prvakov nas Slovence reprezentirajo Celjani. V Evropskem pokalu pa ta naloga pada na RK Riko Ribnica, RK Slovenj Gradec in RK Gorenje Velenje. Ribničani in Velenjčani so se v drugi krog tekmovanja uvrstili neposredno, Korošci pa so morali pred tem odigrati kvalifikacijsko tekmo z ekipo Maccabi Rishon Le Zion. Po dveh tekmah je skupni rezultat bil 61:61. Odločale so izvajanja sedemmetrovk, kjer so bili uspešnejši bojevniki za mesto miru.

Izbranci Ivana Vajdla bodo tekmo na Norveškem odigrali danes ob 18:30. Preostala dva slovenska kluba pa imata tekmi v soboto ob 18:00 (Gorenje) in 19:00 (Ribnica).

Vse ekipe bodo v sklopu Evropskega pokala zaigrale tekmo doma in v gosteh. Za napredovanje v naslednji krog se upošteva skupni rezultat obeh tekem.

 

Komentarji