Slovenke za zaprtimi vrati s Hrvaticami

Slovenska ženska članska reprezentanca je za zaprtimi vrati v Laškem odigrala predzadnjo pripravljalno tekmo pred domačim evropskim prvenstvom. Hrvatice so bile boljše s 27:24. Iste tekmice si bodo nasproti stale še v soboto.


 

Slovenske rokometašice so osem dni pred uvodno tekmo prvenstva stare celine piljenje detajlov s treninga prenesle. Prvi polčas bodo izbranke slovenskega selektorja Dragana Adžića skušale kar najhitreje pozabiti, saj je obramba močno pokala po šivih, obenem pa je neučinkovitost pri strelih z razdalje po prvih 30 minutah prinesla visok zaostanek z 10:17.

Nadaljevanje po glavnem odmoru ni napovedovalo nič dobrega, saj so Hrvatice dvakrat povedle že za ogromnih devet zadetkov. A nato je slovenska vrsta stopila skupaj in vztrajno iz minute v minuto nižala zaostanek. Svoj trenutek je dočakala slabih sedem minut pred koncem, ko je Nina Zulič, s petimi zadetki najboljša slovenska strelka izid poravnala na 23:23. V preostanku tekme je Slovenkam zmanjkalo nekoliko moči in športne sreče, kar so Hrvatice izkoristile in tekmo dobile.

 

Dragan Adžić, SELEKTOR: »Razplet prvega polčasa je posledica prevelike želje naših deklet. To je bil klasičen primer v športu, ko si v pričakovanju velikega tekmovanja na domačih tleh. Zame bo bližajoče evropsko prvenstvo 13. veliko tekmovanje, zato vem, kako jim lahko pomagam kot trener. Zagotovo je bolje, da se je to zgodilo sedaj, kot pa prihodnji petek. Dekleta morajo v glavi premagati svoja visoka pričakovanja pred tekmovanjem na domačih tleh in na igrišče stopiti čistih misli. Na tej tekmi smo se veliko in hitro nekaj naučili. Že v drugem polčasu je bilo povsem drugače, bil je približek našim zmožnostim.«

Slovenska reprezentanca se je na sklepnih pripravah za evropsko prvenstvo po dolgem času zbrala z vsemi razpoložljivimi močmi, prvi trening v polni postavi pa opravila šele v sredo zvečer. Težave s poškodbo hrbta so od polne obremenitve oddaljile kapetanko Ano Gros, ki na tekmi ni imela najboljšega dne. »Nekaj prostora smo morali nameniti tudi Grosovi, ki na lastno odgovornost igra s poškodovanim hrbtom. Po izostankih s treningov smo jo morali na tekmi vrniti na parket, se je pa videlo, da pri strelih z razdalje še ni na ravni, na kateri smo je vajeni,« je o izvrstni desni zunanji rokometašici dodal Adžić. Grosova je igrala samo v prvem polčasu – v drugem jo je zamenjala Barbara Lazović, ki se na igrišče vrača po težavah s kolenom – in dosegla dva zadetka iz osmih strelov. 

 

Komentarji