Dolenjski derbi brez zmagovalca

V okviru 9. kroga lige NLB sta se v Trebnjem pomerila domači Trimo Trebnje in gostje iz Rika Ribnice. Spremljali smo izjemno napeto in izenačeno tekmo, večino tekme je bila v boljšem položaju Ribnica. Trebanjci so z golom Marka Kotarja v 60. minuti rezultat poravnali in postavili končni rezultat 28-28.


Tekmo so bolje začeli Trebanjci. Po 5. minutah so vodili z rezultatom 3-1. Prvi gol za goste je dosegel Božidar Simić. V 8. minuti so po zadetku Gregorja Potočnika domačini povedli že s 5-2. Ribničani so v naslednjih minutah zaigrali precej bolje in v 18. minuti izenačili rezultat na 8-8, v naslednjem napadu pa so že povedli z 9-8. Zadnje minute prvega polčasa so potekale precej izenačeno, toda v zaključku polčasa so bili spet boljši Ribničani in prvi polčas dobili z rezultatom 14-12.

Prve minute drugega polčasa so pripadle Ribničanom, ki so držali prednost 2 zadetkov do 39. minute. Nato so se spet zbrali Trebanjci in rezultat hitro izenačili na 19-19. V 43. minuti so Trebanjci spet povedli prek Filipa Glavaša, ki je zadel za 20-19. V naslednjih minutah smo spremljali igro gol za gol, v vrstah Ribnice pa je bil razpoložen Brin Cimerman. V zadnjih 10. minut so s prednostjo vstopili Ribničani. Toda Trebanjci so prikazal izjemno obrambo in 3. minute pred koncem spet povedli za gol. Ribničanov to ni zmedlo, pokazali so, da so prišli po dve točki. Odlično je branil Sandro Meštrić, zadevala pa sta brata Nosan. V 60. minuti je zadetek za domače dosegel Marko Kotar in rezultat poravnal na 28-28 in postavil končni rezultat tekme.

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji