Dolenjski derbi Novomeščanom

V petek, 14.12., smo si v trebanjski osnovnošolski dvorani ogledali pravi dolenjski derbi. Med seboj sta se pomerila domača ekipa Trima in gostje iz Novega mesta. Po napetih 60.minutah tekme so na koncu slavili Novomeščani.


Tekmo so nekoliko boljše odprli domači rokometaši, ki so si do 8.minute že uspeli priigrati tri zadetke prednosti, 4 : 1. Vendar pa so gostje hitro popravili vtis in do 13.minute domačine ujeli na izenačenje, 5 : 5. Nadaljevala se je napeta igra gol za gol, kjer si nobena ekipa ni uspela priigrati več kot zadetek prednosti. V 25.minuti tekme je bil rezultat na semaforju ponovno izenačen, 12 : 12. Vendar pa so Novomeščani uspeli polčas zaključiti sebi v prid. Po delnem izzidu 0 : 3 so se na odmor odpravili s tremi zadetki prednosti, 12 : 15.

Tudi začetek drugega polčasa je bil na strani gostov. Do 39.minute so svojo prednost povišali na štiri zadetke, 14 : 18. V trebanjski igri se je pojavilo nekaj nervoze, kar se je videlo v številnih nepotrebnih napakah, tako v obrambi kot v samem napadu. Gostom so se do 56.minute sicer uspeli približati na zadetek zaostanka, 22 : 23, vendar pa niso imeli več moči, da bi tekmo obrnili sebi v prid. Zanimivo pa je, da smo zadnji zadetek na tekmi videli že v 57.minuti, ko je za končni izzid 23 : 24 zadel Gal Cirar. Kljub minutam odmora na obeh straneh ekipi nista več mogli izpeljati nobene akcije do konca. Tekma se je končala z že prej omenjenim izzidom.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Adam Seferović, 5-krat je zadel Anže Dobovičnik. Pri gostih je bil najbolj natančen Jaka Jakše, ki je zadel 8-krat, 5-kart je bil natančen Jernej Papež.

V naslednjem krogu Trebanjce čaka gostovanje v Dobovi, Novomeščani pa bodo v domačem Marofu gostili ekipo Dola.

RK Trimo Trebnje : MRK Krka 23 : 24 (12 : 15)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 1, Seferović 6, Dobovičnik 5, Hasić, Kotar Matic 1, Kotar Miha 3, Kotar Marko 3, Udovič, Sašek, Redek, Brana, Bojanić, Grbič, Grandovec 1, Cirar 3, Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 0(2)

MRK Krka: Rašo L. 3, Bevec, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 8(2), Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 5(1). Brajer, Kukman 1, Matko, Florjančič

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 12 minut

7-metrovke: 3(5)

Foto: MRK Krka

Komentarji