Francija in Rusija v finalu evropskega prvenstva!

Včeraj sta bila na sporedu dva polfinalna obračuna ženskega evropskega prvenstva v Franciji. V Parizu so se pomerile najboljše 4 reprezentance drugega dela tega tekmovanja. Na prvi tekmi med Rusijo in Romunijo so se prve drugič uvrstile v finale evropskih prvenstev. Drugi polfinalni obračun med Francijo in Nizozemsko pa je pripadel domačinkam, ki so se prvič v zgodovini uvrstile v finale evropskega prvenstva.


Izjemna Anna Vyakhireva popeljala Rusinje do finala
Rusinje so si po prepričljivi zmagi proti Romuniji zagotovile svoj drugi finale na EP. Začetek tekme je pripadel Romunkam, ki so takoj povedle s 2 : 0. Do 25. minute smo lahko videli dobro igro Romunk, ki so večino časa vodile. V 25. minuti pa so Rusinje izničile vodstvo nasprotnic in po polčasu vodile z 16 : 15. V drugem delu pa smo bili priča izjemni seriji ruskih rokometašic. Romunke niso zadele vse do 39. minute, Rusinje so to izkoristile in se z delnim rezultatom 5 : 0 povsem oddaljile. Romunke so do konca tekme brez pravih možnosti iskale priključek in olimpijske prvakinje so se veselile uvrstitve v veliki finale.

RUSIJA : ROMUNIJA 28 : 22 (16 : 15)

Francija v izjemnem vzdušju prvič do finala na EP
Na začetku sta obe ekipi zaigrali precej zadržano. Ni bilo veliko hitrih protinapadov, ekipi sta igrali gol za gol. Po sedmih minutah igre so pobudo vzele domačinke, ki so s tremi zaporednimi goli povedle (6 : 3). Do konca polčasa so se Nizozemke uspele približati na en gol (12 : 11). V začetnih minutah drugega polčasa sta bili ekipi še rezultatsko izenačeni. V 37. minuti pa so Francozinje začele graditi prednost, ki je bila do konca srečanja neulovljiva.

FRANCIJA : NIZOZEMSKA 27 : 21 (12 : 11)

V nedeljo nas ob 17.30 čaka veliki finale med Francijo in Rusijo. Ekipi sta na tem prvenstvu že igrali v prvem delu, ko so z 23 : 26 slavile Rusinje.

FOTO: EHF EURO Facebook

Komentarji