Slavje Ribničanov

Odigrana je bila tekma 14.kroga. Koprčani so se odpravili na gostovanje k trenutno drugouvrščeni Ribnici. V prvem delu prvenstva so v domači dvorani proti Ribnici izgubili, tokrat pa so v prvem polčasu pokazali dobro igro, ampak jim je v drugem nekoliko padla koncentracija. Zasluženo so slavili Ribničani.


Ribničani so, kot smo iz zadnjih tekem že navajeni, tekmo začeli nekoliko v krču. Ampak nasprotnika ne gre podcenjevati, Koprčani so morali zaigrati odločno in agresivno. V prvem delu prvega polčasa so gostje sicer odlično zaigrali v sami obrambi, ampak jim v samem napadu ni še steklo. Gostitelji so koprske napake dobro izkoristili in držali prednost zadetka ali dveh vse do 14.minute, ko se je tehtnica nekoliko povesila na koprsko stran. Ob zadetku Adama Bratkoviča so si uspeli priigrati dva zadetka prednosti, 4 : 6. V obrambi so Koprčani nadaljevali agresivno in uspešno preprečevali Ribničanom do lahkih zadetkov. Tudi v napadu jim je steklo. Že v prvem polčasu sta se odlično izkazala Adam Bratkovič in Dani Zugan. Ponovno pa je bil v obrambi in na šestmetrski črti odličen Rok Marić. V 23.minuti tekme je prednost Koprčanov znašala že tri zadetke, ampak so se po minuti odmora na zahtevo domačega stratega Siniše Markote, zbrali tudi domači. Že v naslednjih minutah so po treh zaporednih zadetkih uspeli izenačiti, 12 : 12. Na odmor so se Ribničani odpravili z dvema zadetkoma prednosti, 15 : 13.

V drugem polčasu smo videli popolnoma drugačno igro domače ekipe. Ribničani so agresivno pristopili v obrambi, na vratih pa je bil odlično razpoložen Njebojša Bojić, ki je na koncu zbral kar petnajst obramb. Drugi polčas so sicer odlično odprli gostje ter ob zadetku Marka Matijaševića svoj zaostanek hitro znižali. Sledile so črne minute obeh ekip, saj kar pet minut nismo videli zadetka. Črne minute je prekinil Nino Grzentič, 15 : 15. Do 40.minute tekme smo ponovno spremljali napeto igro gol za gol, nato pa so se Ribničani uspeli oddaljiti za tri zadetke, 19 : 16. Koprčani niso več znali odreagirati na hitro in natančno igro domače ekipe. Ribničani so svojo priigrano prednost supešno držali vse do konca tekme. Končni rezultat v Ribnici je bil 28 : 25.

Pri domačih je bil z osmimi zadetki najbolj natančen Uroš Knavsm, 6-krat sta zadela Risto Vujačić in Rok Setnikar. Pri gostih je bil s petimi zadetki je bil tokrat najuspešnejši Adam Bratkovič, po 4-krat sta zadela Nino Grzentič in Dani Zugan.

Ribničani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Celje, Koprčani pa bodo v domači Bonifiki gostili ekipo Gorenja Velenja.

RD Riko Ribnica : RD Koper 28 : 25 (15 : 13)

RD Riko Ribnic: Bojić, Strmljan, Horvat, Vujačić 6, Žagar, Knavs 7(3), Ranisavljević, Pahulje, Nosan B. 4, Klarič, Kovačič 1, Pucelj 1, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(3)

RD Koper: Haseljić (3 obrambe), Grzentič 4, Krečič 1, Matijašević 2, Kocjančič, Postogna (5 obramb), Moljk, Smolnik 3(1), Sokolič, Guček 2, Zugan 4, Marić 2, Planinc 2(1), Stopar, Bratkovič 5(2)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(6)

Komentarji