Dolenjski derbi pripadel Trebanjcem

V dvorani OŠ Trebnje sta si v Dolenjskem derbiju nasproti stali ekipi RK Trimo Trebnje in MRK Krka. Trebanjci  v letošnji sezoni še ne poznajo poraza MRK Krka pa je na zadnji tekmi proti Dobovi osvojili prvi dve točki v letošnji sezoni.  Kot smo vajeni na tekmah teh dveh nasprotnikov smo lahko pričakovali trdo tekmo.


Rokometaši Krke so na začetku tekme pokazali, da se niso ustrašili favoriziranega nasprotnika. V 8. minuti so po zadetku Jake Avseca povedli z 2:4. A domačini niso pustili, da bi se gostje na začetku prevel odlepili in ekspresno rezultat izenačili. Krkaši pa vseeno niso popuščali pri svoji igri in po tem, ko so v 15. minuti znova povedli z dvema goloma prednosti (5:7), prisilili domačega trenerja Uroša Zormana v minuto odmora. To je pri gostiteljih obrodilo sadove, saj so z delnimi izidom 5:1 rezultat spreobrnili sebi v prid (10:8).  Do konca polčasa smo spremljali spremljali igro gol za gol, tako da, so Trebanjci na odmor odšli s prednostjo enega gola (13:12).

Rokometaši Trima pa so odločno vstopili v drugi polčas in do 34. minute prišli na štiri zadetke prednosti (17:13). Zaradi tega je moral že v zgodnji fazi drugega dela igre z minuto odmora reagirat gostujoči trener Roman Zarabec.  To je ustavilo uvodni nalet domačinov in tako smo v nadaljevanju spremljali izenačen dvoboj. Gostitelji so v 40. minuti po zadetku s sedmih metrov prišli na pet zadetkov prednosti. S tem so tudi začeli serijo strelov s sedmih metrov, saj smo nato do 44. minuti spremljali zaključevanja samo iz najstrožjih kazni.  V 49. minuti so Trebanjci ostali brez Gregorja Potočnika. Domačinov to ni zaustavilo in so v samem zaključku tekmo le še varno pripeljali do konca. V 57. minuti so vodili že za šest zadetkov (30:24), kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Razlika na koncu je bila pet golov (32:27). Na koncu tekme je prejel tudi rokometaš Krke Jaka Jakše.

Pri domačinih je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši Marko Kotar, za goste je Tilen Kukman dosegel šest golov.

TRIMO TREBNJE : KRKA  32:27 (13:12)
Kotar 7, Grbić 5; Kukman 6, Jakše in Rašo po 4
RK: Potočnik 49. minuta; Jakše 60. minuta

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji