Domen Makuc: “Zmanjšati bo treba število napak”

Večni derbi vedno postreže z zanimivim obračunom. Danes ob 17.30 se bosta v dvorani Zlatorog drugič v sezoni udarila RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje.


Napovedi o tekmi iz celjskega tabora je obširno razložil Domen Makuc: Derbi je derbi, ne glede na to, kje se katera ekipa nahaja na lestvici. To slednje je lahko zavajujoče in niti na misel nam ne pride, da bi se zanašali na to,” opozarja biser slovenskega rokometa. V tekmo moramo vstopiti maksimalno zbrani, odločeni in borbeni, kot smo to prikazovali na naših zadnjih tekmah,” popolno zbranost napoveduje Makuc.

“Zelo pomembno bo, da zmanjšamo število napak in v napadu odigramo zbrano. Velenje je ekipa, ki kaznuje napake in iz nasprotnih napadov dosega veliko število zadetkov. To smo videli ob našem lanskem porazu v pokalu, in lahko smo videli tudi na tekmi Pokala EHF, ki jo je v nedeljo Velenje zanesljivo dobilo v Šabcu. Pokazali so, da se dvigujejo v formi, zato nas čaka zelo zahtevna tekma, a takšni so derbiji tudi po navadi. Odigrati moramo odločno, zbrano in biti osredotočeni na našo igro,” je zaključil perspektivni Primorec, ki nosi dres Celja.

6. KROG 1. LIGE NLB

sreda, 9. 10. 2019
17.30 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK GORENJE VELENJE
19.00 RD RIKO RIBNICA – RD KOPER

petek, 11. 10. 2019 
19.00 RK TRIMO TREBNJE – RD URBANSCAPE LOKA

sobota, 12. 10. 2019
18.45 RD BUTAN PLIN IZOLA – MRD DOBOVA
19.00 RK SLOVENJ GRADEC 2011 – MRK KRKA

prestavljeno na sredo, 30. 10. 2019
RK JERUZALEM ORMOŽ – RK MARIBOR BRANIK

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

 

Komentarji