Dragan Adžić: “Norveška? Če sem iskren, polovico svoje trenerske kariere sem posvetil njej.”

Pred pomembno tekmo s skandinavsko velesilo so svoje misli strnili selektor Dragan Adžić, Elizabeth Omoregie in Barbara Lazović.


 
Dragan Adžić, selektor Slovenije: “Norveška? Če sem iskren, polovico svoje trenerske kariere sem posvetil njej. Izjemno spoštujem njen celoten sistem in razumevanje rokometa. Ko sem prevzel slovensko reprezentanco, sem glavno pozornost namenil naši igri v obrambi, tudi na tekmi proti Norveški bo to najbolj pomemben element. Na zadnjih štirih tekmah so moje varovanke dokazale, da se lahko kosajo z najboljšimi in na trenutke igrajo celo boljše od svojih tekmic. Med ponedeljkovo tekmo moramo ostati stabilni, ne smemo si privoščiti napak in prevelikih nihanj. Veselim se te tekme.”

 

Med najbolj izpostavljenimi slovenskimi rokometašicami na letošnjem turnirju je Elizabeth Omoregie, ki je imela pred dvobojem s Hrvaticami želodčne težave, v ponedeljek pa bo nared za boj z rokometnimi silakinjami iz Norveške.

 

Elizabeth Omoregie, reprezentantka Slovenije: “Norveško izjemno spoštujem, a menim, da gre za reprezentanco, ki jo lahko premagamo. Na bližnji tekmi bo večji pritisk na strani Norvežank, ki morajo zmagati, mi pa moramo prikazati našo najboljšo igro. Na tekmi z Dankami smo dokazale, da znamo in zmoremo. Tekme ne smemo začeti s strahom, naša primarna naloga pa bo, da zaustavimo norveško sijajno zunanjo vrsto.” 

 

Barbara Lazović, reprezentantka Slovenije: “Za nas je ta tekma za biti ali ne biti, izgubimo lahko polfinale, kar pa ni mala stvar. Po štirih tekmah na turnirju smo še bolj ambiciozne in prav je, da je tako. Če bomo v obrambi agresivne in znova prikazale našo povezanost ter energijo in spoštovale žogo’, potem smo lahko enakovredne Norvežankam.” 

 

Komentarji