Dragan Adžić: “Verjamem, da bomo z razpoložljivimi igralkami dosegli zastavljen cilj uvrstitve na svetovno prvenstvo”

Pred začetkom reprezentančne akcije ženske članske izbrane vrste je pred novinarske mikrofone in kamere stopil selektor Dragan Adžić, ki je spregovoril o sestavi kadra, prihajajočih tekmicah in dodatnih aktivnostih v prihodnjem tednu.


Na spisek reprezentance, ki ga je črnogorski strateg na slovenski klopi obelodanil že v preteklem tednu, so se uvrstile vratarke Amra PandžićMaja Vojnovič in Tajda Tripkovič, krilne rokometašice Ema Marija MarkovićMaja SvetikEma AbinaTija Gomilar Zickero in Alja Varagić, krožne napadalke Nataša LjepojaValentina Klemenčič in Urša Zelnik ter zunanje igralke Ana Gros, Elizabeth Omoregie, Barbara LazovićNina ZuličIvona BarukčićNina ŽabjekTjaša StankoAna Abina, Ema Hrvatin in Erin Novak. Med rezervami, ki bodo v polni pripravljenosti čakale na morebiten klic selektorja, so pristale Blažka HauptmanŠpela Bajc in Živa Čopi.

Med vpoklicanimi reprezentantkami se z zdravstvenimi težavami spopadajo Elizabeth Omoregie, ki bo tokratne aktivnosti v dresu z državnim dresom zaradi poškodbe kolena izpustila, ter Ana GrosNina Zulić in Barbara Lazović, pripravljenost za igro katerih bo ob prihodu v reprezentančni tabor preverila zdravstvena in terapevtska služba slovenske zasedbe. 

Dragan Adžić, selektor Slovenije: “Vse ostale rokometašice s seznama so v dobri formi, pripravljene ter željne igre in verjamem, da bomo z razpoložljivimi igralkami dosegli zastavljen cilj uvrstitve na svetovno prvenstvo. Želim si, da turnir svetovne elite v decembru dočakamo v najmočnejši postavi, z nosilkami s preteklega prvenstva stare celine in ostalimi, ki bodo v tem času dosegle raven igre na reprezentančnem nivoju. Upam, da bomo nadaljevali z rastjo in vztrajali z željo po uvrstitvi na olimpijske igre v Parizu. V Italiji se v zasedbo vrača njihova najboljša igralka, kar kaže na to, da želijo dvigniti raven svoje igre. Branka Mijatović je analizirala zadnjih šest tekem Italijank in nanje se pripravljamo z enako intenzivnostjo kot na najboljše ekipe.” 

Slovenska izbrana vrsta se bo v Ljubljani zbrala v ponedeljek in v prestolnici vadila do četrtka, ko Slovenke čaka pot v Italijo. Po petkovem treningu in sobotni kvalifikacijski tekmi bo sledila pot v domovino in prosta nedelja. V nov teden bodo slovenske reprezentantke vstopile v družbi najobetavnejših mladih rokometašic, rojenih med letoma 2006 in 2009. Podobna druženja, ki bodo namenjena prenosu znanja slovenskih zvezdnic njihovim naslednicam, bodo po besedah selektorja postala stalna praksa: “Želimo motivirati perspektivne rokometašice, da vztrajajo v svojem napredku in se učijo od svojih vzornic.”

Vstopnice za obračun z Italijo na Kodeljevem so že na voljo na mojekarte.si.

 

SEZNAM VALJENIH IGRALK NA PRIPRAVE

Rokometašica klub
Ana Gros Györi Audi ETO KC (MAD)
Ana Abina ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina RK Krim Mercator
Tija Gomilar Zickero Sport-Union Neckarsulm e.V. (NEM)
Ema Hrvatin BSV Sachsen Zwickau (NEM)
Ivona Barukčić ŽRK Krka Novo mesto
Valentina Tina Klemenčič RK Krim Mercator
Barbara Lazović RK Krim Mercator
Nataša Ljepoja RK Krim Mercator
Ema Marija Marković RK Krim Mercator
Erin Novak ŽRK Z’dežele
Amra Pandžić CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko RK Krim Mercator
Maja Svetik RK Krim Mercator
Alja Varagić RK Krim Mercator
Maja Vojnovič Saint-Amand Handball (FRA)
Tajda Tripkovič ŽRK Z’dežele
Urša Zelnik ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
Nina Žabjek RK Krim Mercator

REZERVE

Rokometašica klub
Blažka Hauptman ŽRK Litija
Špela Bajc ŽRK Litija
Živa Čopi ŽRK Mlinotest Ajdovščina

 

Sobota, 8. aprila, ob 18.30 (Chieti, Italija):
ITALIJA : SLOVENIJA

Sreda, 12. aprila, ob 17.30 (Ljubljana, Slovenija):
SLOVENIJA : ITALIJA

Komentarji