Črnogorska reprezentantka k slovenskim prvakinjam

Krimova družina je po zaključku evropske sezone misli že usmerila proti novi, ko bo ključ za uresničitev visoko zastavljenih ciljev znova močna ekipa. Itana Grbić je prvo ime, ki bo okrepilo člansko zasedbo tigric. Desna zunanja igralka je svojo zvestobo ljubljanskemu klubu obljubila do leta 2025.


Grbićeva je na svojo rokometno pot stopila v domači Budućnosti. V mladih letih je veljala za zelo nadobudno rokometašico, na kar kaže tudi dosežek, da je bila leta 2014 izbrana za najboljšo levokrilno igralko mladinskega svetovnega prvenstva.

Prve članske izkušnje je črnogorska reprezentantka nabirala z ekipo Vardarja, kasneje pa je poleg Budućnosti branila še barve CSM Bucuresti, FTC-Rail Cargo Hungaria, v Ljubljano pa se bo preselila iz francoskega Bresta.

26-letna Črnogorka je reprezentančni dres oblekla na 85 uradnih tekmah in se 168-krat vpisala med strelke. Največji uspeh je dosegla prav na minulem evropskem rokometnem prvenstvu za ženske, ko je v Areni Stožice s soigralkami na tekmi za tretje mesto po pravi drami ugnala Francijo in si tako okoli vratu nadela bronasto kolajno.

Itana Grbić: “V čast mi je, da bom v naslednji sezoni del Krimove družine, hkrati pa sem srečna, da bom živela v Ljubljani, saj ima le-ta po evropskem prvenstvu v mojem srcu zelo posebno mesto.”

 

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji