LIGA PRVAKOV: Potrjeni prvi pari 1/4 finala

Po prvih povratnih tekmah osmine finala sta PSG in Magdeburg dobila svoje nasprotnike. Parižani se bodo za uvrstitev na Final4 pomerili s Kielom, Magdeburg pa z Wislo Plock.


Prva tekma: zmaga Kiela 28:41
THW Kiel – CS Dinamo București
31:32

Prva tekma drugega kroga je bila odigrana na severu Nemčije, kjer so igralci THW Kiela mirno pričakovali nasprotnike iz romunske prestolnice. “Zebre” so branile prednost 13 zadetkov, kar jim je omogočilo veliko bolj sproščen prihod na tekmo. Romuni so se tokrat izkazali za veliko bolj dostojnega nasprotnika kot v prvem kolu. Tekmo so bolje otvorili domačini, a so gostje v 7. minuti tekmo začeli obračati sebi v prid in tudi dobili prvi polčas z rezultatom 16:17. Tudi v drugem delu se je tekma odvijala brez pobega ene ali druge ekipe. Včerajšnje srečanje je bilo odločeno v zadnjih sekundah. Kiel je imel v zadnjih 10 sekundah napad. Filip Jicha se je odločil za igro s 7 igralci, ki pa so po slabi podaji izgubili žogo ter dobili zadetek iz razdalje na prazna vrata. 

 

Prva tekma: neodločeno 32:32
HBC Nantes – SPR Wisła Płock
25:25, Sedemmetrovke 4:5

Tekma za zgodovino! Tokratna tekma tedna je povsem upravičila svoj naziv. Po izenačenju na Poljskem sta ekipi še enkrat dokazali, da gre za dve enakovredno kvalitetni ekipi. Prvi polčas so nedvomno bolje odigrali Francozi, ki so na polčas odšli s tremi zadetki razlike (14:11). A nalet poljskih podprvakov, ki se je začel v 35. minuti srečanja, je tekmo znova poravnal in ohranil napeto vse do kraja. Potrebno je vedeti, da tukaj (v primeru izenačenega rezultata) ni pravila o številu golov v gosteh, prav tako ni podaljškov. Tekma se po izenačenem rezultatu po 120 minutah prevesi takoj v izvajanje sedemmetrovk. Poljaki so zadeli vseh pet strelov, pri Francozih pa je strel Kauldija Odriozole ubranil Ignacio Biosca Garcia, ki je tako svojo ekipo popeljal med najboljših 8.

 

 

FOTO: EHF Champions League

 

Komentarji