DRAMA v drugem polfinalu: Krkaši vseeno boljši

V dvorani Marof v Novem mestu smo spremljali drugo polfinalno tekmo med domačini MRK Krka in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Prvi finalist pokalnega tekmovanja je RK Gorenje Velenje, ki je v večnem derbiju premagal Celjane (več TUKAJ). 


Na začetku tekme sta izstopala oba vratarja. Škorc je pri Ivanjčanih v prvih 8 minutah zbral 4 obrambe, medtem ko je domači vratar Tomič poleg ene obrambe v statistiko vpisal tudi zadetek preko celotnega igrišča. V 10. minuti je bil rezultat 3:3. Obrambi sta tako na eni kot na drugi strani delovali vrhunsko in nasprotni ekipi nista dovolili lahkih zadetkov.

V 19. minuti so si Krkaši priigrali 3 zadetke prednosti (8:5), a se je Ivanjčanom do 26. minute uspelo približati na zgolj 1 zadetek zaostanka (10:11). Do konca polčasa je Krkašem uspelo zadeti še enkrat, medtem ko igralci SVIŠ-a niso zadeli in tako se je prvi del tekme končal z rezultatom 12:10 za MRK Krka. 

Tudi v drugem polčasu smo lahko videli podoben začetek kot v prvem. Z izjemnimi obrambami sta izstopala oba vratarja. Nekaj manj napak v napadu so naredili Ivanjčani in v 39. minuti prišli do izenačenja na 13:13. Igralci SVIŠ-a so imeli v 48. minuti priložnost povesti, a jim ni uspelo zadeti, a so nato tudi Krkaši v napadu zgrešili in obetala se je zares napeta končnica.

Igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica so v 50. minuti povedli z 18:17, a so rokometaši Krke že v 54. minuti obrnili rezultat v svoj prid in povedli za 2 zadetka (20:18). Minuto pred koncem so Krkaši prišli do +3 in tekma je bila odločena. Končni rezultat je bil 24:20 za MRK Krka

Tekma za tretje mesto med RK Celje Pivovarna Laško in RK SVIŠ Ivančna Gorica bo jutri v Novem mestu ob 14. uri, tekma za pokalnega prvaka, ko se bosta med seboj v finalu pomerila RK Gorenje Velenje in MRK Krka pa bo na sporedu ob 17. uri. 

Velenjčani prvi finalisti pokala Slovenije

RK SVIŠ Ivančna Gorica : MRK Krka 20:24  (10:12)

 

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji