Dva tedna do žreba

Celje bo to poletje znova gostilo veliki rokometni dogodek. Med 13. in 23. avgustom bo v dvoranah Golovec in Zlatorog potekalo 15. evropsko prvenstvo za fante do 18 let.


Čez natanko dva tedna bo slovenska vrsta, ki jo bo vodil Aleksander Markl, na žrebu v Narodnem domu v Celju dobila svoje tekmece. V ples kroglic, ki se bo začel ob 11. uri, se bo podalo 16 reprezentanc. Slovenija bo vanj vstopila iz tretjega bobna, kar pomeni, da se v prvem delu ne bo mogla srečati z Madžarsko, Norveško in Portugalsko.

Na žrebu bodo v štiri skupine prvega dela prvenstva najprej razvrščene ekipe iz četrtega (Rusija, Izrael, Avstrija in Italija), drugega (Španija, Nemčija, Francija in Srbija) in prvega bobna (Švedska, Islandija, Danska in Hrvaška). Za tem bo imela Slovenija, kot gostiteljica tekmovanja možnost, da si izbere svojo skupino, preostale tri reprezentance pa bo na prosta mesta razvrstilo novo vlečenje kroglic. Celoten potek žreba bo mogoče spremljati tudi v spletnem prenosu.

Kakovostni bobni so bili določeni na podlagi uspešnosti reprezentanc na zadnjem evropskem prvenstvu do 18 let, ki je leta 2018 potekalo na Hrvaškem. Letošnja generacija, ki jo bodo sestavljali fantje rojeni leta 2002 in mlajši, je lani nastopila na olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju. Tekmovanje je tam, kljub močno zdesetkani zasedbi, končala na šestem mestu.

V Azerbajdžanu so mladi Slovenci v skupini prvega dela remizirali s kasnejšimi prvaki Hrvati (24:24) in Islandci (21:21), za gol pa bili prekratki proti Francozom (29:30). iz četrtega mesta so se podali v boje za razvrstitev od petega do osmega mesta, kjer so ugnali Srbe (24:22), na zadnji tekmi za končno peto mesto pa brez trojice poškodovanih rokometašev klonili proti Islandiji (17:24).

ŽREB PRED EP DO 18 LET (Celje, Narodni dom):

BOBEN 1: Švedska, Islandija, Danska, Hrvaška
BOBEN 2: Španija, Nemčija, Francija, Srbija
BOBEN 3: SLOVENIJA, Madžarska, Norveška, Portugalska
BOBEN 4: Rusija, Izrael, Avstrija, Italija

Žreb bo v celjskem Narodnem domu na sporedu v četrtek, 5. marca, ob 11. uri

Komentarji