Dvajset minut dobrega odpora Dobove proti Celju

Rokometaši Dobove so trenutno varno na 12. mestu 1. NLB lige, a zgolj 2 točki jih ločita od 13. in 14. mesta, ki vodita v izpad. Trenutno te mesti s 7 točkami zasedata Krško in Maribor. Dobova po včerajšnjem obračunu s Celjem pričakovano ni dodatneje ubežala zadnjima mestoma. Na drugi strani so bili namreč Celjani, ki so prišli do zanesljive zmage s 26-38.


Celjani so v prvem polčasu naleteli na dober odpor tekmeca, ki je motivacijo prejenal od nekaj več kot 200 gledalcev v Športni dvorani Dobova. V 8. minuti so Celjani povedli s 4-7, ko je zadel Gal Marguč, Dobovčani so nalet Celjanov ustavili. Z delnim izidom 3-0, ki ga je kronal Ignjat Nešić so izenačili na 7-7. Celjani pa so tudi to pot dokazali, da so prvenstvene tekme tek na dolge proge, saj ne glede nato kolikokrat se tekmec vrne v igro, nasprotnike lomijo počasi. Moment Celja je tako prišel v 18. minuti pri izidu 12-12. Najprej so gostje zadeli petkrat zapored (12-17). Nato je njihovo serijo sicer prekinil gol Nešića, Celjanov to ni zmedlo in do polčasa so držali prednost +5 (15-20).

Podobno kot v prven polčasu smo tudi v drugem videli veliko zadetkov, a tokrat so jih prepričljivo več dosegli Celjani. Te so v polčas vstopili kot prerojeni in v 37. minuti je bila njhova prednost že dvomestna! Patrik Martinović je zadel za 16-26, in še dodatno šokiral Dobovo, ki je v uvodnih sedmih minutah dosegla zgolj 1 zadetek. Nadaljevanje tekme je bilo kot igra mačke z mišjo. Celjani so nizali zadetke in lepe akcije, Dobovčani pa so do zadetkov prihajali precej težje kot v prvem polčasu. Končni izid, 26-38 je postavil Jaša Bogović.

Najboljši strelec Celja je bil Gal Marguč z 9 zadetki, Dobovčane pa je v igri držal Nešić z enakim številom golov.

Komentarji