Delni izid v drugem polčasu dovolj za zmago Slovenj Gradca

V soboto ob 18.30 sta v Ljubljani, na Kodeljevem pomerila RD LL Grosist Slovan in RK Slovenj Gradec. Slovenjgradčani so vpisali še drugo zaporedno zmago, saj so Ljubljančane ugnali s 26-31.


V prvem polčasu smo spremljali igro gol za gol in kazalo je, da bo srečanje potekalo izredno izenačeno. Nobeni od moštev ni nikoli povedlo več kot z dvema goloma prednosti. Najprej je to uspelo Slovenj Gradcu, ko je v 7. minuti Rok Cvetko zabil za 2-4. Slovan je kmalu ponovno izenačil, v 17. minuti pa so bili domači tisti, ki so ušli na +2. Za 9-7 je takrat zadel Jaka Jakše. V 25. minuti so gostje znova vzpostavili ravnovesje, izenačujoči gol je dosegel Uroš Štumpfl (10-10). Na odmor med polčasoma so s prednostjo odšli rokometaši Slovenj Gradca, ki so si znova priigrali naskok (13-15).

Na začetku drugega polčasa je Slovan s pomočjo hitrih zadetkov Jakšeta in Jake Soršaka izid hitro izenačil na 15. A nato je sledilo 6 odličnih minut gostov, ki so bile tudi odločione za potek tekme. Med 35. in 41. minuto so Slovenjgradčani postavili delni izid 5-0 in povedli s 15-20. Od tod dalje je ljubljanska ekipa zgolj neuspešno poskušala z vrnitvijo v igro, a je Slovenj Gradec mirno držal razliko. Ker gostitelji niso prišli bližje kot na 4 gole zaostanka je bilo v zadnjih desetih minutah igre že jasno kdo bo zmagovalec.

Najboljši strelec Korošcev je bil Aleksa Tufegdžić z 9 zadetki. Pri Slovanu je izstopal Cvetko s 6 goli.

Foto: RK Slovenj Gradec

Komentarji