Škofljica do 15. zaporedne zmage

V 1.B ligi so rokometaši Sevnice pred domačimi navijači gostili zasedbo Škofljice. Sevničani trenutno zasedajo predzadnje mesto na prvenstveni razpredelnici in kot vse kaže jim grozi izpad v 2. ligo. Škofljičani še naprej igrajo izjemno in so trenutno na 2. mestu prvenstvene razpredelnice in se še vedno z ekipo MRK Ljubljana borijo za prvo mesto in naslov prvaka.


RK SEVNICA : ŠRD ŠKOFLJICA  18:29 (10:13)
Gerjovič, Kozole in Zbašnik po 4; Rot Juš in Rot Jon po 6

Na prvi gol smo morali čakati vse do 5. minute. Prvih 15. minut smo bili nato priča igre gol za gol. V nadaljevanju srečanja so gostje stopili na plin in na krilih bratov Rot v 23. minuti prvič povedli s tremi zadetki prednosti (7:10). Domačini so zaostanek hitro znižali na gol zaostanka, a so gostje do konca polčasa vnovič uspeli pobegniti na tri zadetke prednosti. Ekipi sta tako na odmor odšli ob rezultatu 10:13.

Rokometaši Škofljice so silovito vstopili v drugi polčas in si do 34. minute priigrali šest golov naskoka (11:17). Tako je moral v zgodnji fazi drugega polčasa po minuti odmora seči domači strateg Iztok Godec. A tudi s tem mu ni uspelo zaustaviti naleta gostov, ki so v 39. minuti vodili že z devetimi zadetki naskoka (11:20). Škofljičani so imeli v nadaljevanju tekmo pod nadzorom. Sevničani so se nekajkrat sicer nekoliko približali, a vodstva gostov niso uspeli ogroziti. Rokometaši Škofljice so v zaključku tekem prvič na tekmi povedli z dvomestno prednostjo (17:27). Na koncu so slavili z rezultatom 18:29 in tako prišli že do 15. zaporedne zmage.

ŠRD Škofljica

Komentarji