Ajdovci na Ptuju do minimalne zmage

V skupini B 2. moške rokometne lige za razvrstitev od 1. – 8- mesta sta se na v najstarejšem slovenskem mestu pomerili ekipi RK Drava Ptuj in RK Ajdovščina. V rednem delu sezono smo videli po eno zmage vsake ekipe na medsebojnih dvobojih. Oboji so bili uspešni na domačem terenu. Tokrat smo bili priča izjemno napetemu obračunu, ki so go za minimalno razliko (23:24) dobili Ajdovci.


RK DRAVA PTUJ : RK AJDOVŠČINA  23:24 (10:12)
Kocijančič 10, Janžekovič 5; Svetik in Vidic po 5
Škorc 16 obramb (40%); Kastelic 13 obramb (36%)

Od začetka smo bili priča izjemno zaspanemu obračunu. Ekipi sta se nekajkrat zamenjali v vodstvu, a nobena si ni uspela resneje oddaljiti. Po polovici prvega polčasa pa so pobudo prevzeli gostje. Sicer si niso uspeli priigrati omembe vrednejše prednosti, a so bili skozi celotno drugo polovico prvega dela igre v vodstvu. Ajdovci so do nekoliko višje prednosti uspeli priti v 25. minuti, ko so po uspešno izvedeni sedemmetrovki Črta Pinteriča povedli z 8:12. Polčas so z dvema zadetkoma zaključili gostitelji in do odmora zaostanek prepolovili (10:12).

Gostje so silovito vstopili v drugi polčas in v 38. minuti prvič na tekmi povedli s petimi goli naskoka (12:17). A Ajdovci se s tem niso zadovoljili ter v 42. minuti prednost še povišali (13:19). Zdelo se je že, da bodo gostje brez večjih težav prišli do nove zmage. A svoje načrte so imeli tudi Ptujčani. Izkoristili so strelski post igralcev Ajdovščine in v 49. minuti prišli na tri gole zaostanka. Gostje so se v nadaljevanju prebudili, a domačini so bili še vedno v naletu. Ajdovci so do konca tekme vzdržali vse nalete gostiteljev in na koncu prišli do minimalne zmage z rezultatom 23:24.

FOTO: RK Ajdovščina

Komentarji