SVIŠ v izdihljajih tekme do zmage proti Krškem

Rokometaši Sviša so v 19. krogu 1. NLB lige gostili nasprotnike iz Krškega. Izredno napet obračun se je končal z zmago domačinov z rezultatom 27-26.


Uvod v tekmo je bil zelo izenačen, saj sta si ekipi vse do 15. minute izmenjevali zadetek za zadetek in prišli do rezultata 6-6. Nato so v nekaj minutah tri zaporedne zadetke dosegli domačini ter za nekaj trenutkov zbežali na +3 (9-6). Gostje so do 26. minute izid ponovno izenačili na 10. Dve minuti kasneje so imeli gostje preko Grobelnika priložnost, da bi prevzeli vodstvo, slednji pa je iz sedmih metrov v glavo nastreljal domačega vratarja in predčasno zaključil s tekmo. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 12-12.

Uvod v nadaljevanje je potekal podobno kot sam začetek tekme. Po 40. minutah igre sta bili ekipi izenačeni na 18, v taboru gostov pa je rdeči karton po nevarnem prekršku prejel še Baznik. V naslednjih desetih minutah so na obračunu padli zgolj štirje zadetki, ekipi pa sta v končnico srečanja stopili ob izidu 20-20. V 57. minuti so gostje povedli za en zadetek (25-26), domačini pa so do 59. minute prednost obrnili na svojo stran in rezultat 27-26 uspeli ubraniti do zadnjega zvoka sirene.

Pri rokometaših Sviša je 7 zadetkov dosegel Marko Marojević, v taboru gostov iz Krškega pa se je pri 10 golih ustavil Alen Javor.

FOTO: Barbara Tekavec Štular

Komentarji