Dve nagradi v Krim, ena v Velenje

Na enem polu smo dobili Aleksa Vlaha, Jureta Blaževiča in Uroša Knavsa, na drugem pa Dario Dmitrievo, Barbaro Arenhart in Nastjo Ferenc. V sezoni 2022/23 sta nagrade za najboljše posamične dosežke prejeli igralki Krim Mercatorja in članica rokometnega kluba iz Velenja.


Naziv MVP si je, po mnenju klubskih predstavnikov, najbolj zaslužila Daria Dmitrieva, ki je zaigrala na 13 državnih tekmah in dosegla 47 zadetkov. 

Odlična je bila v Ligi prvakov, odlična je bila v slovenskem prvenstvu. Barbara Arenhart je v letošnji sezoni zbrala 11,5 obrambe na tekmo in si zaslužila nagrado za najboljšo vratarko letošnje sezone. Brazilka bo svojo zadnje odličje pristavila bogati zbirki trofej, kjer pa vsekakor kraljuje zlata kolajna iz Svetovnega prvenstva 2013 v Srbiji. 

Kraljica strelk je v dresu Velenja postala Nastja Ferenc, ki je v rednem delu in končnici skupno zabila 175 zadetkov in s tem ugnala najboljšo strelko pretekle sezone, Mineo Kolenko. Desničarka, ki pa se odlično znajde na položaju desnega krila, je svojo formo skozi sezono dvigovala, najboljšo strelsko predstavo pa je uprizorila v četrtem krogu končnice za razvrstitev od 5. do 8. mesta, ko je tekmicam iz Izole zabila kar 18 golov.

Komentarji