ROKOMETNI KLUB MARIBOR BRANIK??!

“Če ostanejo v prvi ligi jim bo težko, če izpadejo, bo njihova ekipa 100% razpuščena,” tako se je govorilo za (člansko ekipo) RK Maribor v času igranja zadnjih krogov NLB lige. Dosedanji trener Luka Žvižej si je že našel nov prostor pod soncem, prav tako je znana destinacija nekaterih igralcev. Kaj pa se bo zgodilo s klubom? Zadeva ni lahka, a po vsakem dežju posije sonce.


Prihodnost vijoličastih še ni povsem znana. Vodstvo kluba si želi nabrati kader, ki bi lahko konkuriralo v 1. B ali pa celo v 2. ligi, a to ni ravno najlažja naloga na svetu. Finančni problemi, ki pestijo klub iz štajerske prestolnice, so že prisilili nekatere k zamenjavi dresa. 

Luka Žvižej, desna roka selektorja Zormana pri slovenski reprezentanci, odhaja v Avstrijo. Tam se bo usedel na trenerski stolček Bärnbacha/Köflacha in tako zamenjal Uroša Šerbca. Žvižej, in po vsej verjetnosti tudi mladi vratar Denis Strašek, bosta v prihodnji sezoni poskušala izboljšati položaj kluba iz avstrijske Štajerske, letos so namreč zaključili na zadnjem mestu. 

Gerhard Langmann, predsednik HSG Bärnbach/Köflach: “Z Žvižejem nam je uspelo angažirati mladega, uveljavljenega trenerja, ki ima kot igralec velike mednarodne uspehe in bi moral biti vzor našim igralcem. Velika zahvala gre vsem sodelujočim, ki so pripomogli k temu, da je Žvižej prišel na zahodno Štajersko – predvsem našemu predsedniku Ottu Kreschu, pa tudi športnima direktorjema Dejanu Leskovšku in Heinzu Peterki.”

Govora o odhodu pri Mariborčanih ne manjka. Krožni napadalec Leon Gregorič in levo krilo Vid Kačičnik sta v pogovorih s Celjani, za Jeruzalem Ormož sta že podpisala Filip Jerenc in Tadej Sok, ostrostrelec Izidor Budja pa bo v prihodnji sezoni oblekel dres Slovana. To so le nekateri, kaj več pa bo gotovo znano kmalu. 

V kakšnem stanju in v kateri ligi bodo sploh zaigrali Štajerci, (če sploh) še ne ve nihče. Poleg reševanja članske ekipe, bo veliko energije vložene tudi v rokometaše iz mlajših selekcij, ki bi lahko kaj kmalu postali novo ogrodje vijoličastih članov. Verjamemo, da bo vodstvo kluba našlo rešitve, a za odgovor na kje in kako, pa bo potrebno še malo počakati.

 

   

Komentarji