Dvoboj zadnjeuvrščenih ekip ni prinesel zmagovalca

V sklopu 16. kroga Lige NLB sta v dvorani Pungrt, v Šmartnem pri Litiji moči merili zadnjeuvrščeni ekipi lige. Za ekipi RD Herz Šmartno in MRK Ljubljana izjemno pomembna tekma v boju za obstanek v ligi. Domači bi se z zmago izenačili z Ljubljančani, medtem ko bo rokometaši iz prestolnice ob morebitni zmagi znova približali dvanajsti ekipi SVIŠa. A obe ekipi bi v primeru zmage v nadaljevanju sezone premagati še kakšno izmed renomiranejših ekip.


Začetek tekme je bil dokaj izenačen, a so na igrišču vseeno nekaj več pokazali domači. V 5 .minuti so prišli do dveh golov prednosti (4:2). A s tem se gostitelji niso zadovoljili. Pritisnili so na plin in imeli po polovici prvega polčasa na svojem računu štiri gole prednosti (8:4). Ljubljančani so v nadaljevanju lovili priključek, a jim je nekaj tehničnih napak ter vratar domačih Midhad Muratović to preprečilo. V 22. minuti ob rezultatu 12:8 pa je po prvi minuti odmora segel trener gostov Roman Šimon. V zaključku prvega polčasa pa se je rokometašem iz prestolnice le uspelo približati in tako so na odmor odšli ob zaostanku dveh zadetkov (16:14) in poskrbeli za to, da nas v drugem polčasu čaka še izjemno napeta tekma.

Rokometaši Ljubljane pa so slabo odprli drugi polčas. Po delnem izidu 4:1 so Šmarčani povedli z 20:15, in tako je moral trener Ljubljančanov že v 35. minuti seči po minuti odmora. To je vendarle prebudilo goste, ki so se v 42. minuti približali le še na gol zaostanka (21:20) in tako smo imeli ponovno odprto tekmo. V 47. minuti pa so Ljubljančani rezultat ponovno izenačili na 22:22. Le dve minuti kasneje pa so rokometaši Ljubljane sploh prvič na tekmi povedli (22:23). Nato pa smo bili priča izjemno dramatični končnici. Na začetku so imeli Ljubljančani priložnost, da se oddaljijo, a jim je domači vratar Maks Sadar to preprečil. Zato pa so si prednost dveh zadetkov (26:24) znova priigrali Šmarčani. A gostje so se še enkrat več vrnili in tako sta ekipi v zadnji dve minuti vstopili izenačeni (26:26). In tekma se je končala brez zmagovalca z rezultatom 27:27.

Pri domačih je bil z devetimi goli najučinkovitejši Andraž Justin, pri gostih pa je bil s sedmimi zadetki najnatančnejši Luka Pernovšek.

HERZ ŠMARTNO : LJUBLJANA  27:27 (16:14)
Justin 9, Jerina 6; Pernovšek 7, Brulec in Pintar po 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Bojana Kračan / RD Herz Šmartno

Komentarji