Edvard Kokšarov prevzema Vardar

Dolga leta nepogrešljiv član zasedbe Celja in tudi njen kapetan Edvard Kokšarov je postal novi trener Vardarja. Tako bo poleg izbrane vrste Rusije vodil še aktualnega evropskega klubskega prvaka.


Edvard Kokšarov je bil za čase, ko je nosil dres Celja pravi ljubljenec tamkajšnjih navijačev. V Celju, kjer je bil tudi kapetan je namreč preživel 12 let. Tokrat pa je nov izziv našel še kot klubski trener. Po tem, ko je leta 2017 sedel na klop Ruske izbrane vrste, ki jo vodi še danes je našel še en nov izziv. Prevzel je namreč ekipo Vardarja.

V makedonski klub je sicer pred začetkom sezone kot glavni trener prišel Španec David Pisonero, ki pa je po porazu proti Kielu (20:31) izgubil svoj položaj. Tako bo 43- letni Kokšarov, ki bo navkljub novim zadolžitvam sedel na vroče trenersko mesto. Pisoneru pa si pri Vardarju vseeno niso odrekli, saj bo v strokovnem štabu ostal kot pomočnik.

“Po pogovoru z lastnikom kluba Sergejem Samsonenkom smo prišli do odločitve, da začasno prevzamem vlogo glavnega trenerja. Še naprej bom opravljal tudi selektorske naloge,” so Kokšarove besede povzeli pri sportskenovosti.net.

Edvard Kokšarov je v Vardarju že deloval. Pred leti je bil športni direktor klub, vodil pa je žensko ekipo. Dobro se pozna tudi s Samsonenkom, ki ga je pred leti povabil v Skopje in je bil koordinator vseh reprezentančnih selekcij.

Vardar ima enak izkupiček tako v ligi SEHA kot tudi ligi prvakov. Na računu imajo tri zmage in poraz. V ligi SEHA tako zasedajo drugo mesto, medtem, ko so v ligi prvakov na tretjem mestu skupine B. Kokšarov bo tako odslej vodil tudi dva slovenska legionarja Staša Skubeta in Domna Sikošek Pelka.

Komentarji