Slovenjgradčani do zmage proti utrujenim Mariborčanom

Sedmi krog 1. NLB lige se je danes nadaljeval v Mariboru. Štajerci so v svoji dvorani gostili Slovenj Gradec. Mariborčani, ki so bili pretekli vikend uspešni v Evropi in se uvrstili v 3. krog EHF Challenge Cupa, kjer jih čaka Portugalska ekipa Madeira.


Slovenjgradčani so tekmo bolje odprli in po zadetku Roka Cvetka vodili že s štirimi goli prednosti (2:6). Domačini so po slabem začetku tekme vendarle ujeli pravi ritem in v nadaljevanju tekme rezultat izenačili na 6:6. Po izenačenju nismo dolgo čakali na prvo vodstvo gostiteljev, ki so prvič povedli po zadetku Andraža Velkavrha z 8:7. Sicer pa smo v nadaljevanju polčasa spremljali zelo izenačeno tekmo. Štajerci so sicer po zadetku Adriana Miličevića povedli že s tremi zadetki prednosti (12:9), a Korošci niso dovolili, da bi domačini povedli še z višjo razliko in tako v prvem polčasu izid še izenačili na 14:14. Gostitelji pa so vseeno na odmor odšli z minimalno prednostjo in po zadetku Jana Sivke ob polčasu vodili 15:14.

Tudi v drugem polčasu smo spremljali zelo izenačeno srečanje. Veliko menjavanja v vodstvu, nobena izmed ekipa pa si ni priigrala večje prednosti. Tako je bilo vse do 41. minute, ko je za Slovenjgradčane zadel Aljoša Yankovskyy in jih popeljal v vodstvo s tremi goli prednosti (20:23). Ampak še enkrat več smo na tej tekmi videli vrnitev ekipe, ki se je znašla v rezultatskem zaostanku. Mariborčani so namreč s tremi hitrimi zadetki rezultat poravnali na 23:23. Nadaljevanje pa v stilu celotnega srečanja. Sicer so bili Korošci vseskozi v prednosti dveh zadetkov, kar je obetalo zanimiv zaključek srečanja. V sami končnici tekme so imeli po zadeti sedemmetrovki Iuliana Errnesta Jerebia in obrambi Marka Ferjana domačini lepo priložnost, da bi rezultat izenačili, a se je izkazal tudi gostujoči vratar Domen Ošlovnik, ki je zagotovil, da bosta novi dve točki odšli na Koroško. Končni rezultat je bil 29:31. Pri Mariborčanih sta bila z 7 zadetki na vrhu liste strelcev Tadej Sok in Nikola Špelić, pri Slovenjgradčanih pa je z 12 goli blestel Rok Cvetko. Zopet pa lahko pohvalimo vratarja. V taboru Mariborčanih je ponovno blestel Mark Ferjan, ki je zbral 12 obramb, pri gostih pa je Domen Ošlovnik, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, zbral 9 obramb.

Po reprezentančnem premoru, ki sledi bodo Mariborčani najprej 30. oktobra odigrali zaostalo tekmo 6. kroga z Ormožani, nato pa odhajajo še na neugodno gostovanje v Trebnje. Slovenjgradčani pa bodo naslednjo tekmo odigrali pred domačimi gledalci kjer bodo gostili letos neprepričljive Velenjčane.

MARIBOR BRANIK : SLOVENJ GRADEC 2011 29:31 (15:14)
Špelić in Sok 7; Cvetko 12, Glendža 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Maribor Branik.

Komentarji