Velenjčani nadigrali Ormožane

Rokometaši Velenja so v svoji Rdeči dvorano gostili ekipo Ormoža. Velenjčani so v tekmo vstopili s mešanimi občutki, saj so se prejšnji vikend uspešno uvrstili v 3. pred krog pokala EHF, pred tem pa visoko izgubili proti  večnim rivalom ekipi Celja. Rokometaši Ormoža pa so v tekmo vstopili motivirani, saj so na zadnji tekmi slavili v Novem mestu.


Velenjčani so hitro povedli z dvema zadetkoma. Ta prednost pa ni držala dolgo in gostje so se uspeli približati in po zadetku Jureta Kocbeka celo povesti (4:5). Nato pa so na svoj račun zopet prišli domačini in z delnim izidom 6:0 gostom ušli na pet zadetkov prednosti (10:5). Skoraj 10. minutni post brez zadetka Ormožanov je v 14. minuti prekinil Dominik Ozmec. Velenjčani pa so nadaljevali s svojo igro in prednost počasi, a vztrajno večali. Ormožani niso našli pravega recepta kako doseči kakšen zadetek več kar je bila njihova največja težava v prvem polčasu. Gostiteljem je uspevalo praktično vse. Tako je njihova prednost ob polčasu znašala že neverjetnih enajst golov (20:9).

V začetku drugega dela igre smo spremljali igro gol za gol in tako so Velenjčani ohranjali prednost enajstih zadetkov. Čeprav je bil zmagovalec dvoboja že nekaj časa odločen so domačini nadaljevali juriš proti golo nasprotnika. Prednost so le še povečevali. Kot vse kaže jim je preboj v 3. pred krog pokala EHF dal dodatne motivacije. V 41. minuti je Ibrahim Haseljić prednost svoje ekipe povišal že na petnajst golov (28:13). V nadaljevanju tekme se ni zgodilo nič pretresljivega. Ormožani so zaostanek zmanjšali za gol ali dva, a so Velenjčani mirno nadzorovali potek srečanja in večja presenečenja niso dopustili. Na koncu je razlika znašala petnajst zadetkov (37:22) kar je daleč najučinkovitejša predstava velenjskih os v letošnji sezoni. Pri domačinih je z 10 goli izstopal Vlado Matanović, pri Ormožanih pa je bil z 6 zadetki na vrhu liste strelcev Jure Kocbek.

Velenjčani bodo imeli ob reprezentančnem premoru dodaten čas, da današnjo predstavo pretvorijo v nadaljevanje sezono. Najprej jih čaka dvoboj v Slovenj Gradcu. Ormožani pa bodo nov točke iskali v domači dvorani Hard EK, ki bo sicer krst doživela na reprezentančni tekmi med Slovenijo in Nizozemsko.

GORENJE VELENJE : JERUZALEM ORMOŽ 37:22 (20:9)
Matanović 10, Haseljić6; Kocbek 6, Čudič 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji