Loka v razburljivi končnici vendarle do dveh točk

V dvorani Poden je ekipa Loke gostila Izolo. Loka v zadnjem času ni v pravi formi kar kažejo tudi rezultati, saj imajo na zadnjih petih tekmah tri poraze in dva neodločena rezultata. Na drugi strani Izoli kaže še slabše, saj imajo na svojem račune še poraz več. Pričakovali smo izenačeno tekmo dveh ekip, ki sta od začetka letošnje sezone zagotovo pričakovali več.


A slika na začetku dvoboja je bila povsem drugačna. Ločani so hitro ušli na štiri zadetke prednosti (6:2). Domači rokometaši so v nadaljevanju prvega polčasa stopnjevali ritem in Izolanom bežali. Z delnim rezultatom 7:3 so povedli z osmimi goli prednosti (13:5).  Gostje so se sicer na vse načine trudili čimbolj približati, da bi v drugi polčas vstopili s čimboljšo popotnico. Sicer jim je v samem zaključku polčasa malenkostno uspelo, a vseeno jih je v drugem polčasu čakala izjemno težka naloga. Domačini so namreč na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov (16:10).

Na začetku drugega polčasa smo spremljali izenačen dvoboj, saj je bila prednost gostiteljev vseskozi med sedmimi in šestimi zadetki. V 45. minuti pa so se gostje po zadetku Spasoje Gačevića že resno približali na le štiri gole (24:20). V drugem polčasu smo spremljali zelo izenačen rokomet. Po vnovičnem zadetku Gačevića in zmanjšanju zaostanka na tri zadetke (26:23), pa je bil domači trener Robert Beguš primoran vzeti minuto odmora. Gostitelji so v končnico vstopili le še z dvema zadetkoma prednosti, saj je David Zorič Stepančič znižal na 29:27. Čeprav so po zadetku Urha Borisa Novaka gostje prišli le še na zadetek zaostanka jim je za popoln preobrat zmanjkalo časa. Tako so domačini vendarle odnesli celo kožo in slavili z 29:28. Pri domačinih je z 8 goli blestel Aleksander Atanasov, pri Izolanih pa je bil z 7 zadetki najučinkovitejši Vid Miklavec.

Rokometaši Loke se bodo v naslednjem krogu odpravili na gostovanje k presenečenju začetka sezone ekipi Dobove. Rokometaši Izole pa bodo v svoji dvorani gostili ekipo Krke.

URBANSCAPE LOKA : BUTAN PLIN IZOLA 29:28 (16:10)
Atanasov 8, Šibanc, Vrbinc, Jamnik in Grojzdek po 4; Miklavec 7, Božič, Novak in Poberaj po 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji