Trebanjcem Cvičkov derbi

V Novem mestu smo spremljali tako imenovan “Cvičkov derbi” med ekipama Krke in Trima iz Trebnjega. Krkaši so na zadnji tekmi premagali ekipo Slovenj Gradca, medtem, ko so Trebanjci tako ali tako na tretjem mestu lestvice in so v dvoboj vstopili kot favoriti.


Začetek tekme je minil v izenačenem ritmu z ne prav veliko zadetki. V 11. minuti je bil tako rezultat izenačen (4:4). Gostje so nato z dvema hitrimi zadetkoma prednosti (4:6). Domačini niso dolgo rabili, da so zopet vzpostavili rezultatski stik na 7:7. Trebanjci so takoj v naslednjem napadu po zadetku Dina Hamidovića iz sedmih metrov povedli nato pa smo kar 5. minut čakali na naslednji zadetek, ki so ga ponovno dosegli gostje prek Anžeta Dobovičnika in tako povedli 7:9. Gostitelji pa so se še enkrat več vrnili in tako poskrbeli, da sta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani (10:10).

V začetku drugega polčasa je bil potek tekme dokaj podoben. Veliko menjavanja v vodstvu in upali smo, da bomo tako tekmo spremljali vse do konca. Trebanjci pa so tekmo hitro pripeljati sebi v prid in tako v 38. minuti po zadetku vratarja Aleksandra Tomića povedli s tremi zadetki prednosti (13:16). Tomić je nato v nadaljevanju zbral tudi nekaj obramb, kar je omogočilo Trebanjcem, da so povedli s štirimi goli. Zaradi tega je bil domači trener Roman Zarabec primoran vzeti minuto odmora. Gostje so imeli nato tekmo pod nadzorom, saj so imeli prednost dveh oziroma treh zadetkov. Dodatno težavo domačinom je v 54. minuti prinesel Klemen Matko, ki je prejel rdeči karton. Sicer to ni prineslo kakšnih večjih presenečenj in tako so gostje na koncu slavili z 20:24 in tako vknjižili novo zmago s čimer ostajajo na tretjem mestu lestvice. Za domačine je bil s 5 goli najučinkovitejši Jernej Avsec, pri Trebanjcih pa je bil s 6 zadetki najbolj razpoložen Uroš Udovič.

Rokometaši Krke bodo v naslednjem krogu odpotovali na gostovanje v Izolo, Trebanjci pa bodo doma gostili ekipo Maribora.

KRKA : TRIMO TREBNJE 20:24 (10:10)
Avsec 5, Kete 4; Udovič 6, Rašo 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji