Ribničani ostajajo s 100% izkupičkom

V športni dvorano v Dobovi je tamkajšnja ekipa gostila ekipo Ribnico, ki je poleg Celja še edina neporažena ekipa. Dobova, ki je zagotovo prvo presenečenje letošnje sezone in Ribnica, ki ji gre v letošnji sezoni vse po načrtu. Lahko tudi po gostovanju v Dobovi ostanejo neporaženi?


Tekmo so bolje odprli gostje, ki so si hitro priigrali dva gola prednosti. Prednost dveh zadetkov so držali vse do zadnji tretjine prvega dela igra, ko so prednost povečali na tri gole (9:12). Ribničani so v 25. minuti po zadetku Blaža Nosana povedli že s štirimi zadetki razlike (10:14), a to vodstvo ni držalo dolgo. Domačini so se po zadetku Doriana Markušića hitro približali na dva gola (12:14). Polčas pa se je končal v stilu zaključka. Ribničani so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (13:16).

Začetek drugega polčasa pa se je bil zaznamovan z rdečim kartonom najboljšega strelca Ribnice do tega kroga Uroš Knavs. A kot se je pokazalo v nadaljevanju gostov to ni zmedlo, saj so prednost povečali na šest golov (13:19). Od tu naprej smo nato spremljali igro gol za gol. Vmes so gostitelji zaostanek znižali na štiri zadetke (21:25), a so gostje prednost ekspresno vrnili na šest golov (21:27). V 51. minuti so po zadetku Brina Cimermana ušli že na sedem zadetkov (21:28). V zaključku tekme so Ribničani svojo prednost le še povečevali in tako srečanje mirno pripeljali do konca in na koncu slavili z rezultatom 26:33. Rokometaši Ribnice tako v letošnji sezoni državnega prvenstva še vedno ne poznajo poraza. Pri domačinih so se s 5 goli izkazali Marko Sintič, Dorian Markušić in Vladan Lončar, pri gostih pa je z 10 zadetki izstopal Blaž Nosan.

Rokometaši Dobove bodo v naslednjem krogu, ki sledi po reprezentančnem premoru doma gostili ekipo Loke, rokometaše Ribnice pa prav tako pred domačimi navijači čaka veliki derbi proti ekipi Celja. Lahko katera izmed ekip nadaljuje 100% izkupiček zmag ali pa lahko obe ekipi ostaneta neporaženi. Na ta odgovor bomo morali počakati do 30. oktobra.

DOBOVA : RIKO RIBNICA 26:33 (13:16)
Sintič, Markušić in Lončar po 5; Nosan B. 10, Pucelj 7

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji