Tigrice evropskim prvakinjam drago prodale svojo kožo

Rokometašice Krima Mercatorja so na domačem parketu odigrale prvi dvoboj proti evropskim prvakinjam, rokometašicam Györija. Izkušenejše gostje so se morale za zmago (33:21) precej potruditi. Povratna tekma bo na sporedu čez dva tedna, v soboto, 2. novembra.


Šestkratne evropske prvakinje so v Ljubljano pripotovale z vlogo velikih favoritinj, ki so jo znale vknjižiti tudi na parketu, a ni šlo tako gladko, kot na prejšnjih tekmah. Po hitrem začetnem naletu Madžark, ki so dosegle uvodne tri zadetke, so se strasti po zadetku 17-letne Valentine Klemenčič nekoliko umirile. Madžarke so nadzorovale potek srečanja, vendar si visoke prednosti do konca polčasa niso priigrale (9:13).

V drugi polčas so Tigrice vstopile visoko motivirane in gostjam zagrozile, da bi se lahko povsem približale. A individualna kvaliteta je v nadaljevanju pretehtala v korist šestkratnih prvakinj, ki so se počasi oddaljevale. Razlika je narasla, zato je strateg domačih Uroš Bregar priložnost ponudil še preostalim mladim rokometašicam.

Priložnost je najbolje izkoristila Laura Cerovak, ki je dosegla zadnja dva zadetka Krimovk. Za končnih 21:33 sta sicer po pet zadetkov dosegli Alja Varagić in Nina Zulić. Klemenčičeva je še tretjič zapored dosegla štiri zadetke. Povratna tekma bo, po krajšem premoru, na sporedu v soboto, 2. novembra ob 17. uri.

3. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
sobota, 19. oktober 2019, ob 19.30, Kodeljevo

RK KRIM MERCATOR : GYÖRI AUDI ETO KC 21:33 (9:13)
Krim Mercator: Kojić 1, Jurič, Bon Brzin, Abina, Žabjek, van Kreij 1, Barič 3, Cerovak 2, Klemenčič 4, Vojnovič, Polajnar Vešligaj, Zulić 5, Varagić 5, Mamić, Vučko, Snopova.
Györi: Edwige 1, Knedlikova 1, Brattset 2, Hansen 5, Leynaud, Oftedal 4, Amorim 7, Fodor 1, Kurtović 1, Nze Minko 6, Bulatović 2, Bodi 1, Faluvegi 1, Puhalak 1, Kiss.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

VIR IN FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji