ZORMAN stavi na dolgo klop in pomoč ljubljanskega župana!

Še samo štirje večeri nas ločijo od največje poslovilne rokometne tekme v Sloveniji. Žvižej In Zorman sta svoji ekipi že izbrala in zato je prav, da se vsaki ekipo posvetimo malce bolj podrobno. Najprej je na vrsti ekipa bivšega kapetana reprezentance, ki drži status rekorderja nastopov v slovenskem dresu (225), Uroša Zormana.


Zorman je na svojo poslednjo tekmo kariere povabil kar 26 svetovno znanih rokometašev in 6 trenerjev, 1 vodjo ekipe, 1 tehničnega vodjo in seveda fizioterapevta. Izmed 26 soigralcev Uroša Zormana jih polovica prihaja iz Slovenije, ostalih 13 pa je tujcev. 

NAJVEČJA GNEČA NA SREDNJEM ZUNANJEM

Trenerji Zvonimir Serdarušić, Kasim Kamenica, Robert Beguš, Bojan Čotar, Boštjan Makovec in Tine Svetic bodo imeli sladke skrbi, koga poslati na igrišče, predvsem pri položaju srednjega zunanjega, saj poleg Zormana na tem položaju kandidira še 6 “stanovskih kolegov”. To so Boštjan Ficko, Miha Zarabec, Dean Bombač, Talant Dušebajev, Domagoj Duvnjak in Uroš Bregar.

Med njimi gre seveda najbolj računati na še vedno aktivna Miho Zarabca in Deana Bombača, tudi Domagoj Duvnjak sodi med igralce, ki bodo nosili največje breme srednjega zunanjega. Medtem ko so ostali trije že kar nekaj časa nazaj postavili čevlje v kot in se sedaj ukvarjajo s trenerskim poklicem.

SLOVENCI, SRBI, HRVATI, ŠPANCI, RUSI, MAKEDONCI

Uroš Zorman si je nabral ekipo iz vseh koncev Evrope. Slovenijo bo – kot že omenjeno – predstavljalo 13 igralcev, Srbijo 3, Hrvaško 6, Španijo 5 in Rusijo ter Makedonijo po 1. Seštevek vseh je seveda večji od 26, a nekateri imajo več državljanstev. Arpad Šterbik ima kar 3 – srbsko, špansko in makedonsko. Poleg njega ima Zorman v ekipi tudi Talanta Dušebajeva, ki ima špansko in rusko državljanstvo. 

VODIL JE MERCATOR, VODI OBČINO, ROKOMETNE EKIPE ŠE NI …

Da, o Zoranu Jankoviću je govora.  Uroš Zorman mu je dodelil nalogo vodje ekipe. Edini, ki še nikoli ni zares prijel rokometne žoge, a ima izkušnje na marsikaterem drugem področju. No, mogoče pa Zorman potrebuje pomoč pri marketingu ali pa pridobivanju sponzorjev.

Vstopnice so še vedno na voljo in sicer po znižani ceni vse do nedelje, 20. oktobra prek spletne strani mojekarte.si, bodisi na OMV-jevih bencinskih servisih ter vseh ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte.

Za vse tiste, ki ne boste mogli priti do kart, a si boste vseeno želeli ogledati dvoboj, pa prenos dogajanja iz dvorane Zlatorog pripravlja SportKlub TV – začetek prenosa četrtkove simfonije ob 19.15.

IGRALCI
Team Zorman  
   
IME IN PRIIMEK IGRALNO MESTO
Uroš Zorman (SLO) Srednji zunanji
Beno Lapajne (SLO) Vratar
Boštjan Ficko (SLO) Sredji zunanji
Jose Javier Hombrados (ŠPA) Vratar
Arpad Šterbik (SRB/MAD/ŠPA) Vratar
Zoran Jovićić (SLO) Levo krilo
Manuel Štrlek (HRV) Levo krilo
Momir Ilić (SRB) Levi zunanji
David Davis (ŠPA) Levo krilo
Ognjen Backović (SLO) Levi zunanji
Miha Zarabec (SLO) Srednji zunanji
Dean Bombač (SLO) Srednji zunanji
Talant Dušebajev (ŠPA/RUS) Srednji zunanji
Domagoj Duvnjak (HRV) Srednji zunanji
Zoran Lubej (SLO) Krožni napadalec
Julen Aguinagalde (ŠPA) Krožni napadalec
Uroš Bundalo (SLO) Krožni napadalec
Petar Metličić (HRV) Desni zunanji
Jure Dolenec (SLO) Desni zunanji
Marko Vujin (SRB) Desni zunanji
Sebastian Skube (SLO) Levi zunanji
Ivan Čupić (HRV) Desno krilo
Vedran Zrnić (HRV) Desno krilo
Uroš Bregar (SLO) Srednji zunanji
Mirza Džomba (HRV) Desno krilo
Dragan Gajić (SLO) Desno krilo
Matej Gaber (SLO) Krožni napadalec

 

STROKOVNO VODSTVO
Team Zorman  
   
IME IN PRIIMEK VLOGA
Zvonimir Serdarušić Trener
Kasim Kamenica Trener
Robert Beguš Trener
Bojan Čotar Trener
Boštjan Makovec Trener
Tine Svetic Trener
Zoran Janković Vodja ekipe
Radivoj Stanić Tehnični vodja
Žan Rant Roos Fizioterapevt
Komentarji