Egipčan znova edini kandidat za predsednika IHF

Na vrhu mednarodne rokometne zveze (IHF) očitno ne bo prihajalo do večjih sprememb. Egipčan Hassan Moustafa je namreč edini kandidat predsednika IHF na volitvah, ki so na sporedu v začetku novembra v turški Antalyi.


77-letni egipčan je na čelu mednarodne rokometne zveze že od leta 2000. Ob primeru ponovne izvolitve novembra v Turčiji, bi Moustafa opravljal že svoj peti mandat kot predsednik IHF.

V 75 letih je bilo na IHF le pet različnih predsednikov. Prvi je bil Šved Gösta Björk (1946-1950), ki je pričel z delom na IHF. Nasledil ga je Švicar Hans Baumann, ki je IHF predsedoval vse do njegove smrti v letu 1971. Po Baumannu je na prestol IHF sedel še en Šved, Paul Högberg, ki je bil na položaju predsednika vse do OI v Los Angelesu 1984.

Högberga je nasledil Avstrijec Erwin Lanc, ki je bil tudi glavni konkurent Hassanu Moustafi na volitvah leta 2000, a je tik pred volitvami odpovedal kandidaturo. Moustaffa je bil nato z 103 od 122 glasov izvoljen kot predsednik IHF in kot kaže bo tako ostalo tudi v prihodnje.

Komentarji