MRK Ljubljana do zgodovinskega dosežka

Slovenski prvoligaši se vneto pripravljajo na novo sezono in nestrpno odštevajo dneve do prve tekme v ligi NLB v sezoni 2021/2022. Klubi so v pripravljalnem obdobju za novo sezoni odigrali številne tekme, tako proti nasprotnikom iz slovenskega rokometnega prostora, kot tudi proti klubom iz tujine. Enako velja za ljubljanskega prvoligaša MRK Ljubljana, ki je v minulem tednu dosegel poseben mejnik.


Varovanci izkušenega trenerskega mačka Bojana Čotarja so v minuli sezoni lige NLB osvojili 12. mesto in se tako veselili obstanka med prvoligaško druščino. Klub sta po uspešni sezoni zapustila Žiga Stopar in Tilen Grudnik (prestop na Slovan), Slavko Erak, Matic Zorn in Nejc Planinc so  zaključili rokometno pot, prav tako pa je klub zapustil Peter Šiško (vrnitev v RK Gorenje Velenje).

Tudi Ljubljančani se vneto pripravljajo na novo sezono v ligi NLB, v kateri bo glavni cilj podoben tistemu iz prejšnje sezone – obstanek v ligi. Ljubljana je ob nekaterih odhodih sporočila kar osem novincev, ki bodo klubu pomagali do zastavljenih ciljev. Mlada ljubljanska ekipa je v pripravljalnem obdobju za novo sezono odigrala tri tekme, v spomin pa se bo vtisnila tekma pred tednom dni, ko so Ljubljančani dosegli prvo mednarodno zmago v zgodovini kluba.

Minulo sredo so mladi Ljubljančani odigrali pripravljalno tekmo proti gostom iz Češke TJ Sokol Nove Veseli, ki se te dni mudijo na pripravah v Sloveniji. Mulci z Galjevice so dosegli poseben mejnik in proti Čehom osvojili prvo mednarodno zmago v zgodovini kluba. Tekma se je končala z rezultatom 31:30.

FOTO: Veronika Mrđa / MRK Ljubljana

Komentarji