EHF POKAL: Velenje in Ribnica kot dan in noč

Jutri so na sporedu povratne tekme osmine finala EHF Pokala. RK Gorenje Velenje in RD Riko Ribnica sta še zadnja slovenska predstavnika, ki tekmujeta v omenjenem tekmovanju. Na tekmi na Cipru je Gorenje napravilo že velik korak proti uvrstitvi med najboljših osem, Ribničane pa čaka še ogromno dela, da bodo stopili visoko prednost Norvežanov.


Gorenje in Famagusta sta se na prvi tekmi pomerila na Cipru, preteklo soboto. Po boljšem drugem polčasu so se zmage z rezultatom 31:26 na koncu veselili Velenjčani in si tako pred povratno tekmo priborili prednost petih zadetkov. Med najbolj zaslužnima za zmago na prvi tekmi sta bila Tilen Sokolič z enajstimi zadetki in Matevž Skok z dvanajstimi obrambami.

Ribnica bo poslušala popraviti vtis iz Norveške. Čeprav so se varovanci Boruta Mačka uspeli Runarju večkrat približati na ulovljivo razliko, jim je ta zaradi prevelikega števila tehničnih napak in zapravljenih 100% priložnosti spolzela skozi prste. Suhorobarji vsekakor imajo dovolj kvalitete, da premagajo in nadigrajo Norvežane, a bi zmaga z razliko 10 zadetkov pomenila pravi praznik na Dolenjskem. Vsekakor pa velja, da upanje umira zadnje…

Obe ekipi bosta torej to soboto potrebovali bučno podporo s tribun. Gorenjčani bodo štartali ob 18.00, Ribničani ob 19.00.

DRAGI OSMI IGRALCI, pridite in pomagajte svoji ekipi do uspeha! 

 

FOTO: RK Gorenje

Komentarji