Ljubljančani uspeli odnesti celo kožo iz težkega gostovanja

Vodilna ekipa 1. B lige je v 16. krogu nastopila na težkem gostovanju pri ekipi Velike Nedelje. Rokometaši iz prestolnice so uspeli prekiniti zmagovit niz domače ekipe in ohraniti prvo mesto na lestvici.


RK Velika Nedelja : MRK Ljubljana 29:31 (13:17)
Mlač Černe 12, Toplak 5; V. Lukman 9, Kovačevič 6

Domačini so sicer tekmo pričeli z vodstvom, nato pa so štirikrat zapored zadetek dosegli Ljubljančani in ušli na 1:4. Prleki so za tem uspeli izenačiti ravnovesje moči in niso dopuščali gostom, da bi se resneje oddaljili. Najbolj razpoložen v domači ekipi Jan Mlač Černe je v 23. minuti svoje soigralce pripeljal do minimalnega zaostanka (10:11).

Vendarle so rokometaši vodilnega moštva tik pred odmorom uspeli doseči najvišjo prednost prvega polčasa. Ob odmoru je tako rezultat znašal 13:17. V 38. minuti je najboljši strelec Ljubljane Vid Lukman dosegel zadetek za 17:22, minuto kasneje pa je rdeči karton prejel njegov soigralec Lovro Brulec.

Prednost štirih zadetkov so gostje uspeli ohraniti tudi za zadnjih 10 minut (24:28). Kljub temu je bil zaključek tekme precej dramatičen, saj so se rokometaši Velike Nedelje 2 minuti pred koncem približali zgolj na zadetek zaostanka (28:29). Vendarle sta bila nato dva zapravljena napada domačih preveč, da bi se lahko nadejali skalpa vodilne ekipe. Ljubljančani so tako slavili z 29:31.

Foto: MRK Ljubljana/Facebook

Komentarji