Ptujčani zmagovalni niz podaljšali na sedem

Vodilna ekipa druge državne lige je danes gostovala v Novi Gorici, ki se po 11. krogih nahaja na predzadnjem mestu ligaške razpredelnice. Gostje iz Ptuja so že v prvem polčasu pokazali izdatno nadvlado na igrišču, tekmo pa po 60 minutah igre dobili z rezultatom 25-32.


Ptujčani so že v uvodnih minutah pokazali, da so na drugi konec države odšli s ciljem, da svoj zmagovalni niz podaljšajo še za eno zmago. Po šestih minutah so povedli s tremi goli prednosti (0-3). Prednost so v nadaljevanju uspešno držali, si do 13. minute priigrali prednost petih golov (3-8) ter domačine prisilili v minuto odmora. V drugem delu prvega polčasa so prednost uspešno višali ter si do odmora priigrali osem golov naskoka. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 9-17.

V drugem polčasu so domačini prikazali boljšo igro ter bili konkurenčen nasprotnik favoriziranemu Ptuju. Do 47. minute so zaostanek znižali na -5 (19-24), vendar v naslednjih minutah ponovno padli na 8 golov zaostanka (19-27). Kljub zelo izenačenem drugem polčasu je bila prednost, ki so si jo Ptujčani priigrali v prvem delu, dovolj visoka, da so vpisali sedmo zaporedno zmago ter povišali svojo prednost na prvem mestu lestvice. Tekma se je končala z rezultatom 25-32.

Pri domačinih je bil s 5 zadetki najuspešnejši Miha Hlede, v taboru gostov pa se je pod 13 golov podpisal Matej Rojht.

FOTO: RK Drava Ptuj Facebook

Komentarji