RD Moškanjci Gorišnica zapravili vodstvo, a vseeno slavili

RD Moškanjci Gorišnica so na domačem terenu ugnali Rokometni klub Grosuplje. V Večnamenski dvorani Gorišnica so bili boljši s 37-35.


Tekma je potekala precej izenačeno. Do prvega zadetka so prišli rokometaši Grosupljega preko Luke Klemenčiča. Nato so pobudu prevzeli domači, ki so s tremi zaporednimi zadetki ušli na 3-1. V 8. minuti je Nejc Vencelj izenačil na 4-4. Nato smo spremljali nekaj izenačenega rokometa, v 17. minuti pa so gostitelji ponovno pobegnili na +3, ko je strel iz sedemmetrovke izkoristil Nejc Šandor. Rokometaši Gorišnice so vse do polčasa držali prednost in čeprav so se Grosupeljčani vmes približali tudi zgolj na gol zaostanka, so ob odmoru vodili za 3.

V drugem polčasu so domači še povišali svoj naskok. Z dvema zaporednima goloma Žana Ozmeca v 38. in 39. minuti so povedli ze s 5 goli. Najvišje vodstvo na tekmi je imela Gorišnica v 47. minuti, ko je vodila že za 7 (30-23). Kazalo je na gladko zmago domačih, ki pa so si v zadnjih 10 minutah zakomplicirali življenje in povsem popustili. Nalet Grosupeljčanov je ogrozil domačo zmago in v 59. minuti je Luka Klemenčič zabil za 36-35. Apetite gostov po izenačenje je izničil Tomas Bedrač, ki jr postavil končni izid 37-35.

Najboljši strelci zmagovalcev so bili kar štirje Denis Hrupič, Šandor, Ozmec in Bedrač so vsi dosegli po 7 golov. Prvi strelec Grosupljega je bil z 8 zadetki Klemenčič.

Foto: RK Moškanjci Gorišnica

Komentarji