Delitev točk v Športni dvorani Pungrt

V 16. krogu 1. B lige sta se udarila Šmartno in Jadran. Domači so najprej visoko povedli, v drugem delu srečanja pa je njihova prednost usahnila in ekipi sta se razšli z remijem.


RD Herz Šmartno : RK Jadran Hrpelje-Kozina 27:27 (15:10)
Škrabanja 8, Močnik 6; Ikanović 7, Stančič 6

V taboru gostov je tekmo dobro pričel Tomaž Stančič, pri domačih pa Nejc Škrabanja. Poskrbela sta, da je bil rezultat po 5 minutah igre 4:2. Nato so se Šmarčani odlepili na 5 golov prednosti (8:3). Vodstvo domačih je še dodatno naraslo po 7 minut dolgem strelskem postu Primorcev (13:6).

Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 15:10. Drugi polčas so na krilih Hasana Ikanovića precej bolje odprli gostje, ki so se po 8 minutah igre približali zgolj na gol zaostanka (16:15). Rokometaši Šmartnega so v uvodnih 10 minutah drugega dela dosegli zgolj zadetek.

Tekma se je nadaljevala v enakovrednem tempu, moštvi pa sta v zadnjih 10 minut srečanja vstopili poravnani (21:21). Rokometaši Jadrana so nato ves čas lovili minimalen zaostanek, v katerem so se znašli tudi v zadnji minuti, ko je njihovo mrežo zatresel najboljši strelec tekme Škrabanja. Vendarle so Primorci uspeli izenačiti, njihov junak pa je bil Ikanović. Končni izid je tako znašal 27:27.

Foto: Rokometno društvo Herz Šmartno/Facebook

Komentarji