EHF potrdil predlog sprememb RZS

Na kongresu EHF na Škotskem so delegati soglasno potrdili predlog sprememb, ki so jih na dnevni red vključili po pobudi Rokometne zveze Slovenije. 


Predsednik RZS Franjo Bobinac je že med januarskim evropskim prvenstvom na Hrvaškem opravil pogovore z ostalimi rokometnimi zvezami za vpeljavo sprememb v rokometu, ki temelji na natančnejši opredelitvi in upoštevanju določenih pravil igre, za katere so zveze mnenja, da škodujejo rokometu. 

Pobuda RZS, ki jo je zveza uskladila z ostalimi nacionalnimi rokometnimi zvezami, vključuje potrebo po profesionalizaciji sodnikov, spremembah v pravilih in postopkih pritožb, ki lahko vplivajo na končni rezultat tekem ter boljši definiciji določenih pravil igre, kot so pasivna igra, prekršek v napadu, začetni met ter prekinitve oziroma poenotenju pravil med sodniki.

Pobudo RZS je na kongresu v Glasgowu predstavil podpredsednik naše zveze Boštjan Kozole, predlog sprememb pa so sodelujoči soglasno podprli. Evropska rokometna zveza bo predlog sprememb naslovila na IHF, ki odloča o spremembi rokometnih pravil.

Martin Hauslaitner, generalni sekretar EHF: “EHF podpira pobudo Rokometne zveze Slovenije in namerava stvari dvigniti na višjo raven, oziroma vključiti profesionalce s tega področja. Za začetek bodo predlogi za spremembe pripravljeni na ravni izvršnega odbora EHF.”

Komentarji