EHF sankcionirala vročekrvnega Islandca

EHF je po tekmi 2. kroga kvalifikacij EHF Evropske lige med islandskim Valur Iceland in nemškim TBV Lemgo Lippe sprožila disciplinski postopek proti pomočniku islandske ekipe Snorriju Gudjonssonu. Islandski strateg bo moral zaradi svojega obnašanja po tekmi plačati kazen.


Na tekmi 2. kroga kroga kvalifikacij Evropske lige med Valur Iceland in nemškim bundesligašmo TBV Lemgo Lippe je po srečanju prišlo do neljubega dogodka. Član strokovnega štaba islandske ekipe Snorri Gudjonsson je po tekmi stopil do zapisnikarske mize in izrekel žaljivke na račun delegata in sodnikov tekme.

EHF je po neljubem dogodku sprožila disciplinski postopek proti Gudjonssonu: “Evropska rokometna zveza ne podpria takšnega ravnanja. Menimo, da je tako obnašanje neprimerno in škodljivo za podobo našega športa. Je v nasprotju z s športnim duhom in fairplay-em, zato si zasluži dodatne sankcije,” so zapisali v uradnem sporočilu EHF.

Kot kazen bo moral Snorri Gudjonsson poravnati globo v višini 1.000 EUR. Islandski klub se bo lahko na odločitev EHF pritožil, za to pa ima sedem dni časa.

Komentarji